Версія для друку

«УДАР Віталія Кличка»: Боротьба з коронакризою, зміцнення оборони та енергобезпеки дозволять українцям пройти складний етап у 2022 році

Опубліковано в Політика Автор  soroka 22.12.2021

«УДАР Віталія Кличка» запропонував три кроки, які має здійснити влада на початку 2022 року.

Саме вони допоможуть Україні впоратися з небезпечними викликами, які постануть у новому році.

– Владі, як і всій країні, важливо діяти злагоджено та проактивно задля перемоги країни на трьох фронтах: боротьба з коронакризою та її наслідками; безпека та захист українських територій від загрози повномасштабного вторгнення Росії; протидія енергетичній кризі та забезпечення енергобезпеки країни. Саме ці виклики вимагають наразі адекватної реакції, рішучих зусиль всіх без винятку патріотичних політичних сил та єдності нації для їх подолання. Україна має зустріти загрози сильною, згуртованою і підготовленою,  кажуть «ударівці».

Першим кроком, на думку «УДАРу Віталія Кличка», має стати боротьба з коронакризою та її наслідками.

Партія розробила антикризовий план та запропонувала владі чіткий алгоритм подолання згубних наслідків коронакризи.

Зараз вже важливо не лише подолати епідемію, але й нарешті розпочати постковідне відновлення та розвиток економіки у наступний рік. Київ має позитивний досвід реалізації таких заходів, підкреслили «ударівці». 

У напрямку протидії епідемії «УДАР Віталія Кличка» пропонує: посилити підтримку медперсоналу та не допустити скорочення кількості фахівців; посилити інформаційну кампанію з метою пришвидшення темпів вакцинування. До кінця весни в Україні має бути повністю вакциновано не менше 70% людей; завершити за рік реформу медичної системи на вторинній і третинній ланці.

Значну увагу, на думку «ударівців», необхідно приділити  й відновленню економіки та підтримці бізнесу. Наприклад, спростити і розширити видачу доступних кредитів для бізнесу, запровадити мораторій на підвищення податків до завершення дії карантинних обмежень, визначити медичну галузь пріоритетним напрямком державних інвестицій тощо.

Другий крок, на якому владі варто зосередити зусилля, – безпека та оборона. Саме ефективність та боєздатність армії визначає здатність країни захищати свою територіальну цілісність та суверенітет, наголошують в «УДАРі Віталія Кличка».

 

У партії вважають, що державна оборонна стратегія має, у першу чергу, фокусуватися не на кількісному збільшенні ЗСУ, а на якісному перетворенні армії.

– Для цього необхідно: нарешті провести комплексну реформу державного «Укроборонпрому» та модернізацію вітчизняного ВПК; створити Оборонний фонд, який би гарантовано наповнювався з бюджету згідно з вимогами НАТО до бюджетів розвитку. Водночас до цього Фонду має направлятися 100% коштів від експорту військової техніки та озброєння, що виробляється в Україні. Кошти цього Фонду можуть використовуватися виключно на якісне переозброєння ЗСУ, наголошують в «УДАРі Віталія Кличка».

Третій крок, за словами «ударівців», – зміцнення енергобезпеки, втримання тарифів, безперебійне постачання енергоресурсів. 

В Україні є всі ознаки наближення енергетичної кризи, яка може проявитися не лише у вигляді планових, «віялових» відключень електроенергії, але й неконтрольованого виключення окремих складових об’єднаної енергетичної системи – блекауту. У таких умовах жоден громадянин, жодна українська сім’я не можуть почуватися захищеними, – кажуть в «УДАРі Віталія Кличка». 

Головне завдання для місцевих енергетичних штабів, на думку «ударівців», – перевірити наявність та у разі відсутності забезпечити встановлення приладів автономної подачі електроенергії для об'єктів критичної інфраструктури (лікарень, пологових будинків тощо), а також відпрацювати алгоритм дій усіх екстрених служб (ДСНС, поліція, технічні служби) під час надзвичайної ситуації. 

На центральному рівні для недопущення енергетичної кризи, потрібно припинити політичні інтриги в цьому питанні, вважають «ударівці».

-– Газ українського виробництва, який значно дешевше імпортованого, потрібно використовувати на потреби населення та ТКЕ. Нам варто у першу чергу орієнтуватися на внутрішні ресурси. У довгостроковій перспективі необхідно максимізувати зусилля зі збільшення видобутку природного газу на українських родовищах. При чому має йтися не лише про державні компанії, але й про приватні,  додали в «УДАРі Віталія Кличка».