Михайло Головко: «Україна має вибудовувати власний потужний економічний сектор» (відео)

Опубліковано в Політика Автор  soroka 19.12.2021
На жаль, в України цьогоріч — від'ємне торговельне сальдо. Поки ми не будемо більше продавати і заробляти, ніж купувати, наша країна заможною не буде.

Так думку висловив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко в ефірі телеканалу «Україна24».

– Гроші у бюджеті беруться з двох джерел – з прибутків, надходжень, а також із запозичень. Чим більше буде зростати сума запозичень, тим бідніше ми будемо жити, бо доведеться віддавати борги. Щодо зароблених коштів, то, на жаль, цьогоріч у нас від’ємне торговельне сальдо – більше 15 млрд дол. Це нагадує той анекдот, що потрібно закривати магазин, бо немає чим решту давати. Ми не можемо бути заможними, якщо більше купляємо, аніж продаємо. У Тернопільській області, яку я очолюю, сьогодні позитивне торговельне сальдо. Такі показники маємо, у першу чергу, за рахунок сільського господарства, яке виготовляє м’ясну, молочну продукцію, експортує зернові,– розповів Михайло Головко.  

Кожна держава, яка стала успішною, підтримувала свого виробника, зауважив голова Тернопільської облради.

– Я не згоден, що економіка зростає лише за рахунок інвестицій. У першу чергу, мають бути правильні правила гри, зокрема стимулювання. Кожна країна, яка стала успішною, застосовуючи політику економічного націоналізму, підтримувала власного виробника, проводила держзамовлення, впроваджувала політику імпортозаміщення. Так само маємо робити ми – збудувати власну економіку, яка вийде на міжнародні ринки,– зазначив Михайло Головко.

Він підсумував, що сьогодні важливо, аби влада відкинула усі міфи, почала підтримувати реальний сектор економіки, вкладала кошти у підтримку бізнесу, створення робочих місць та продукції з високою доданою вартістю.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.