«Людям буде важко сплачувати борги та комуналку», – Михайло Головко про бюджет-2022 (відео)

Опубліковано в Політика Автор  soroka 11.12.2021
Сьогодні голова Верховної Ради України підписав Закон державного бюджету на 2022 рік.

Про те, яким є бюджет країни – 2022, говорили в прямому ефірі телеканалу «Україна 24» за участі голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка.

– У бюджеті країни на 2022 рік передбачено 420 мільярдів зовнішньої позики та 170 — внутрішньої. Тобто зараз говоримо про те, що кожна друга гривня в нас за рахунок боргів. Як наркоман, прив’язаний до цієї боргової голки, не можемо з нею розійтися. Хотів би сказати, що ми не можемо порівнювати Україну з іншими країнами, де валюта є резервною – США, Німеччина, Японія. Жити так само Україна не зможе, – говорить Михайло Головко.

Політик додав, що зараз владі потрібно думати, як зменшити боргове навантаження.

– Кошти потрібно вкладати в реальний сектор економіки – дешеві кредити, створення робочих місць та продукції з високою доданою вартістю. Тобто, щоб ми реально могли зайняти населення, аби наші люди не виїжджали на заробітки, а працювали тут. Щоб українці отримували заробітну  плату і сплачували податки. Оце мала б бути стратегія влади але, на жаль, ми цього не бачимо. Допоки не буде акредитування реального сектору дешевими кредитами, ніколи ми не зможемо перезапустити нашу економіку, – додає голова Тернопільської облради.

Окрім цього, він додав, що прийнятий бюджет є антисоціальним.

– Соціальні виплати на дуже низькому рівні. Людям буде важко сплачувати борги, комунальні виплати. Давайте говорити цифрами: 70% українців живе на межі бідності. Це великий показник. Держава в нас багата, є ресурси: надра, чорноземи, нафта, газ. Однак немає національної еліти при владі, яка б стояла за людей. Немає тих, хто б будував країну так, щоб ми стали заможними і багатими. Президент гарно говорить але, де-факто, ми бачимо зовсім інше. Тому ми б хотіли, щоб це були не тільки слова, – підсумував Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.