«11 засідань та понад 300 проєктів рішень»: Михайло Головко розповів про рік роботи Тернопільської облради

Опубліковано в Політика Автор  soroka 25.11.2021
За рік роботи Тернопільської обласної ради було проведено 11 пленарних засідань та ухвалено понад три сотні рішень.

Про це розповів голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко під час зустрічі з представниками місцевих та всеукраїнських засобів масової інформації.

–  Ключовими були рішення щодо зміни і ухвалення бюджету. Нами було профінансовано програми та виділено кошти на сфери, які найбільше цього потребують: охорона здоров'я, освіта, спорт, культура та патріотичне виховання. Підтримка наших вояків АТО, сімей загиблих, дітей-сиріт. Дуже багато програм було профінансовано, – каже Михайло Головко. – Також в цьому році профінансовано завершення будівництва даху обласного лялькового театру, розпочате ще в попередній каденції.  Вагомим питанням є будівництво  амбулаторій в нашій області. Цьогоріч їх було три, також шість приймальних відділень.

Одним з важливих напрямків роботи обласної ради є відновлення роботи тернопільського аеропорту.

– Ми виділили кошти на проектну документацію реконструкції злітної смуги і перону. Це крок, якого не робив ніхто раніше і справа нарешті зрушилася з мертвої точки, – розповів Михайло Головко. – Попередні мої розмови з Урядом, прем'єр-міністром та іншими представниками влади говорять про те, що Тернопіль не був у їх планах. Але у зв'язку з нашою активною позицією та політикою вдалося зрушити це питання з місця.

За словами очільника облради, відновлення злітної смуги потребує більше двох років.

Окрім цього, упродовж року було проведено зустрічі з представниками понад 64 країн, для того, аби привернути до області увагу іноземних інвесторів.

– Ми налагоджували контакти, щоб популяризувати нашу область, розрекламувати. Важливо показати, що в нас цікаво як з точки зору туризму, логістики, так й інвестицій. Тому ми в цьому напрямку працюватимемо і далі. Для багатьох іноземців було відкриттям, що є такий цікавий регіон. Зараз наше завдання – залучати контакти, які дозволять зайти сюди інвесторам, – зазначив Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.