Михайло Головко: «Зовнішній вплив на судову систему України – недопустимий!» (відео)

Опубліковано в Політика Автор  soroka 28.07.2021
Верховна Рада розблокувала підписання спікером та президентом законопроєктів про реформування «Укроборонпрому» та про реформування судової системи.

Свою думку щодо цього висловив голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко у прямому ефірі каналу «Еспресо».

– Реформу судової системи нам нав’язують вже п’ять років. У попередній каденції Петро Порошенко вносив зміни до Конституції, коли ухвалювали судову реформу, однак ми, свободівці, за це не голосували. Ми розуміли, що це – порушення Конституції, у якій закладено, що судова гілка влади повинна обиратися народом. На жаль, сьогодні українці не мають впливу на неї. Нас позбавляють Конституційного права обирати суддів,  зазначив Михайло Головко.

Голова обласної ради наголосив на тому, що зовнішній вплив на судову систему України – недопустимий.

– Вища рада правосуддя буде формуватися з іноземців. Може, нехай взагалі МВФ нам суддів призначає?! – обурюється Михайло Головко. – Я не хочу, щоб нас перетворили на індіанців, де за намисто цілу державу розпродають. Має бути політика народовладдя, де народ впливає на владу чи суддів – обирає та відкликає їх.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.