Ігор Побер: «Спецслужби повинні бути незалежними»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 17.03.2021
Хто стоїть за прослушками і «злиттям» розмов» – обговорили у прямому ефірі каналу «НАШ» за участю народного депутата VII та VIII скликань з Тернопільщини Ігоря Побера.

– За «злиттям» інформації можуть стояти як українські спецслужби, так й іноземні, так й олігархи, які воюють за владу. Тут мають право на життя усі три варіанти. Найцікавіше у цій ситуації – чи хтось все-таки понесе відповідальність. Наприклад, українські спецслужби – це люди на державних службах. Вони допущені до державної таємниці першої категорії складності. У сьомій каденції я, до речі, був в комітеті нацбезпеки і оборони. Ми тоді не були як всі депутати, оскільки допускалися до державної таємниці. Навіть якісь важливі засідання комітету проводили в окремій кімнаті й без телефонів. Думаю, якщо хтось «зливає» інформацію, то має понести за це відповідальність,  зазначив Ігор Побер.

Він також наголосив на тому, що спецслужби мають бути незалежними.

– Спецслужби в кожній країні не можуть бути підконтрольними владі. Виходить так, що з приходом нових політиків змінюється і керівництво спецслужб. Так не повинно бути, адже вони мають стати незалежними та відповідати за безпеку держави,  резюмував Ігор Побер.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів
Бійці 55 батальйону знищують московських окупантів за допомогою бомбардувальних дронів, які закуплені мерією Тернополя. На…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.