Михайло Головко: «Державний бюджет на 2021 рік ухвалили на догоду чиновникам, а не простим українцям»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 23.12.2020
Верховна Рада України ухвалила Державний бюджет на 2021 рік.

Документ передбачає доходи в сумі 1 трлн 92 млрд грн, видатки – 1 трлн 328 млрд грн.

На думку голови Тернопільської обласної ради, свободівця Михайла Головка, прийнятий державний бюджет не враховує інтереси медичної та освітньої галузі.

Про це він заявив у прямому ефірі каналу ZIK.

– На жаль, сьогодні влада не чує не тільки медиків, а взагалі все українське суспільство. Яку галузь не візьмемо – скрізь несправедливість, люди борються за виживання, працюють за копійки. У медицині – кричущі проблеми: гострий дефіцит кадрів, люди отримують мінімальні заробітні плати, ризикуючи життям.  Прикро, що медична галузь недофінансована майже вдвічі. Влада знаходить кошти на збільшення фінансування апарату Верховної ради на 119 %, Офісу президента на 136 %, Генпрокуратури, МВС, а українців знову залишили наодинці з їхніми проблемами. Ухвалений бюджет – це бюджет проїдання. Він призначений не для звичайних українців, а для чиновників. Дохідна частина – ефемерна. Згідно з документом, вона буде зростати шляхом якихось ліцензій з грального бізнесу, казино, приватизації тощо. Я переконаний, що тих 7,4 млрд, які вони заклали, їх там не буде,  зазначив Михайло Головко.

Також голова Тернопільської обласної ради наголосив на тому, у рамках децентралізації на місця передали повноваження, однак надходжень немає.

– Я представляю Тернопільську облраду. Ми жахаємося, де взяти фінансування, немає втішних цифр. Проблема для місцевих громад полягає у тому, що повноваження зросли, видатки збільшилися, а надходжень немає. Ми чуємо гарні гасла, але на практиці бачимо натиск на місцеве самоврядування. Децентралізація правильна річ, але її треба втілювати мудро,  резюмував Михайло Головко. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.