Версія для друку

Обласні депутати ухвалили Стратегію розвитку Тернопільщини на 2021 – 2027 роки (відео)

Опубліковано в Політика Автор  soroka 04.12.2020
Сьогодні в стінах «білого дому» в Тернополі відбулося друге пленарне засідання першої сесії обласної ради сьомого скликання. Серед важливих рішень – ухвалення Стратегії розвитку Тернопільської області на 2021 – 2027 роки.

 За словами голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка, Стратегія розвитку є дуже важливою для подальшого прийняття вагомих рішень.

— Цей документ дозволить взяти участь у розподілі коштів ДФРР для фінансування будівництва шкіл, дитячих садочків та інших інфраструктурних об’єктів. Стратегія включає комплексний підхід – розвиток села, будівництво доріг, підтримка освіти, медицини, зауважив обласний очільник.

З даного питання доповідала директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Тернопільської ОДА Галина Воляник. У підсумку депутати проголосували за питання «Про Стратегію розвитку Тернопільської області на 2021 – 2027 роки та план заходів з її реалізації у 2021-23 роках».

Крім того, сьогодні було вирішено і важливі організаційні питання. Зокрема — створення постійних комісій та обрання їх голів, а також утворення президії Тернопільської обласної ради. Депутати прийняли також і зміни до обласного бюджету на 2020 рік.

Більше про це — у коментарі Михайла Головка: