Версія для друку

«Для успіху краю обласна та міська ради повинні працювати в унісон», – Михайло Головко

Опубліковано в Політика Автор  soroka 21.11.2020
Без підтримки обласного центру не зможе розвиватися область.

На цьому наголосив народний депутат України VII-VIII скликань, свободівець Михайло Головко у прямому ефірі програми «Акценти» на каналі TV-4.

 Аби Тернопільщина розвивалася, має бути плідна співпраця та постійна взаємодія Тернопільської обласної ради і Тернопільської міської ради. Зрозуміло, що облдержадміністрація, яка представляє центральну владу, часто має інші думку. Наприклад, у ситуації з карантинними обмеженнями. Неправильно, коли влада вважає, що у будні коронавірус не поширюється, а у вихідні стає активним. Це виглядає примітивно й недалекоглядно. Складається враження, що центральна влада свідомо завдає збитків нашій економіці, доводить підприємців до банкрутства і просто викидає людей на вулицю. Ми не згідні з такими діями уряду. «Свобода» захищає інтереси своїх виборців у Тернополі, в тому числі підприємців, які платять тут податки, створюють робочі місця. Декілька постанов щодо карантинних зон, незаконного позбавлення права підприємців на працю я оскаржую у суді,  зазначив Михайло Головко.

Свободівець підкреслив, що Тернопільська обласна рада нового скликання звертатиметься до центральної влади, аби захистити громадян від антиконституційних постанов, які продукує уряд.

– «Карантин вихідного дня» – антиконституційний. 28 серпня Конституційний суд дав роз’яснення щодо карантинних обмежень. Якщо не застосовується 64 стаття Конституції про введення надзвичайного чи воєнного стану, не можна обмежувати права і свободи громадян. В обласній раді ми звертатимемося до центральної влади з вимогою не принижувати людей, не позбавляти їх права на працю, не застосовувати антиконституційні норми, які сьогодні продукує уряд. Обласна рада має бути форпостом політичного захисту наших громад. Успішний десятирічний досвід Тернополя ми будемо впроваджувати на усі громади області, аби Тернопільщина розвивалася і її не понижували у статусі, – резюмував Михайло Головко.