«ЗЕвлада закупляє кораблі за кордоном замість того, щоб розвивати своє виробництво», – Михайло Головко

Опубліковано в Політика Автор  soroka 23.10.2020
Всі попередні влади знищували ВПК України, зокрема можливості кораблебудівництва. ЗЕвлдаа сьогодні також йде їхнім шляхом – замість того, щоб розвивати своє виробництво, вона закупляє кораблі за кордоном.
 
На цьому наголосив народний депутат країни VII -VIII скликань Михайло Головко у прямому ефірі каналу NewsOne.
 
– Успішні країни, які дбають про свою національну безпеку, використовують всі засоби для того, щоб розвивати і військову сферу, і економічну. Наприклад, Південна Корея, яка не мала власних запасів руд та спеціалістів, сьогодні стала лідером із будівництва суден у світі і захопила ринок. Натомість в Україні були усі можливості для розвитку кораблебудівництва, однак їх системно знищували упродовж років, – зазначив Михайло Головко.
 
Свободівець також підкреслив, що ні чинна влада, ні попередня не зробила нічого, аби відновити кораблебудівництво.
 

– У попередньому парламенті я ініціював список санкцій проти російського бізнесу, їхніх представників, у тому числі рейдерського захоплення російськими спецслужбами суднобудівного заводу «Океан». Пан Новинський викупив завод за 4 мільйони доларів, а реальна вартість – понад мільярд. Будь-яка допомога чи кредити для того, щоб запустити виробництво, створювати робочі місця і будувати кораблі, це правильно. Я розумію, що цей кредит у 1,2 мільярда фунтів стерлінгів від Великої Британії дозволить купити їхні кораблі, а потім ще й повернути кошти, але це краще, аніж нічого, бо на сьогодні ні чинна влада, ні попередники не змогли побудувати жодного катера,  пояснив Михайло Головко.  

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.