Дар’я Проскурякова: «Кожен житель Тернопільщини має знати, які ліки він може отримати безкоштовно»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 17.10.2020

Дар’я Михайлівна Проскурякова, перший номер у депутати від «Опозиційної платформи за життя» в Тернопільську обласну раду наголосила, що кожен житель Тернопільської області має право знати та розуміти, які ліки надаються в медичному закладі безкоштовно і на які препарати пацієнт має право в разі потреби -  безоплатно.

«Мешканці Тернопільщини можуть отримати безкоштовно ліки, вакцини та сироватки, які держава придбала для них за кошти платників податків. Закупівлі відбуваються як на рівні державних програм, так і коштом місцевих бюджетів, - наголосила Дар’я Проскурякова, яка очолює список кандидатів в депутати у Тернопільську обласну раду від Тернопільської регіональної організації «Опозиційна платформа за життя». – Приміром,  для пацієнтів, які лікуються у стаціонарі, ліки з Нацпереліку надаються безоплатно на весь період  лікування. Так, перевірити наявність безкоштовних ліків у тому чи іншому медичному закладі можна : на інформаційних стендах в закладах охорони здоров’я, на офіційних веб-сайтах регіональних департаментів та управлінь та за допомогою мобільного додатку «Ліки контроль».

Мешканці Тернопільщини мають право знати у якому медичному закладі і які ліки вони можуть і більше того мають право отримати безкоштовно.

«Ми пропонуємо сформувати у кожному медичному закладі Тернопільської області прозорий список безкоштовних медичних препаратів, - наголосила Дар’я Проскурякова. – Щоб кожен пацієнт, коли тільки переступив поріг лікарні розмуів, які препарати є в наявності і які він має можливість отримати безкоштовно, щоб не платити за них з власної кишені».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.