Версія для друку

«Варто запровадити у четвертій школі Тернополя уроки польської та російської мови», - заявив Олександр Кравчук, голова тернопільської ОПЗЖ

Опубліковано в Політика Автор  soroka 01.10.2020

Днями, голова тернопільської регіональної організації «Опозиційна платформа за життя» Олександр Кравчук став експертом місцевої програми «Тернопільська експертиза».

Під час інтерв’ю йшлося про майбутні місцеві вибори, соціально-економічну ситуацію в країні та Тернополі, а також шляхи подолання наявної кризи та мовне питання.

«Хоче людина розмовляти українською у Тернополі, нехай розмовляє українською, є у нас поляки, хочуть розмовляти польською, я не проти, є тернополяни, які розмовляють російською – і це нормально, - зауважив Олександр Кравчук. – Я за те, щоб усе було вільно та демократично. Ми навіть можемо у четвертій школі приміром запровадити ті ж самі уроки польської та російської мови».

За словами Олександра Кравчука кожна людина має право розмовляти на тій мові, яка їй близька та зрозуміла.

«Не варто спекулювати та нав’язувати нам мовне питання, - скільки людей стільки й думок, треба поважати кожного українця – заявив кандидат на посаду мера Олександр Кравчук. – Кожен має право висловлюватися на тій мові, на якій вважає за потрібне і ніхто не має права вказувати на якій мові розмовляти. Давайте жити у рідному Тернополі по-європейськи».