«Рейтингові політсили направо і наліво продають місця у своїх списках», – Ігор Сцібайло (відео)

Опубліковано в Політика Автор  soroka 27.09.2020
Окремі політичні партії продають місця у своїх списках.
 
Про це заявив представник громадського руху «Варта» Ігор Сцібайло.
 
З цього приводу він звертається до СБУ, поліції і силовиків, аби вони прозоро і відкрито надали правову оцінку таким діям політсил.
 
– Все менше часу до виборів і партії починають оприлюднювати списки своїх кандидатів. В політичних колах все частіше ми можемо почути розмови про продаж місця у впізнаваній партії за різні суми. І це не лише цьогорічна практика, загальновідомим є той факт, що у людей вимагають не малі суми за те, щоб надати шанс стати депутатом у впізнаваній партії.  До речі, через важку паперово-чиновницьку машину «Варта» не встигла легалізуватися на Тернопільщині. І тому за підтримки громадського руху «Варта» я балотуватимусь на посаду міського голови Тернополя. У той  же час партії, які вважаються рейтинговими, направо і наліво продають місця у своїх списках. Про це всі знають, але ще жодного разу ми не побачили покарань за такі дії, – зазначив Ігор Сцібайло.
 
Він підкреслив, що списки вже сформовані, а тому правоохоронцям буде легко перевірити, чи зроблено це у законний спосіб.  
 
– І тому я звертаюся до служби безпеки України, до правоохоронних органів прозоро і відкрито надати правову оцінку продажу місць у списках. Оскільки списки  від усіх політичних сил є уже сформованими, тепер поліція спокійно може опитати кандидатів, чи справді у них вимагали гроші та хабарі за можливість балотуватися від тієї чи іншої партії. Особливу увагу варто приділити провладним Слугам, Свободівцям, ЄСівцям, Тимошенківцям та іншим представникам політсил «легкої» поведінки. І ми з нетерпінням чекаємо реакції правоохоронних органів щодо продажу місць у списках,  наголосив Ігор Сцібайло.  
 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.