У Тернополі депутати міськради відновили право абітурієнтів на рівний доступ до вищої освіти

Опубліковано в Політика Автор  soroka 08.08.2020

Внесення Тернополя до «червоної зони» карантину порушує базові права людини, гарантовані Конституцією України, – вважає депутат міської ради Віктор Генсерук.

Студентська столиця України місто Тернопіль опинилося під загрозою зриву вступної кампанії до закладів вищої освіти. Рішення про заборону діяльності освітніх заходів у «червоній зоні» могло зламати долі тисяч абітурієнтів. Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав депутат міської ради Віктор Генсерук.

«Тернопіль – студентська столиця. Внесення міста до «червоної зони» порушує базові права людини, гарантовані Конституцією, зокрема право на освіту. Під загрозою опинилася вступна кампанія. Тому я підтримав рішення Тернопільської міської ради, яка фактично відновила у Тернополі дію Конституції України», вважає місцевий депутат.

За його словами, тернопільські випускники у такий спосіб отримали ті ж права, що і їх однолітки в інших містах України.

«Міський штаб протидії епідемії коронавірусу не бачить критичної ситуації, яка вимагає блокади міста. Абітурієнти повинні мати можливість скласти екзамени та творчі заліки для вступу до тернопільських вищих навчальних закладів. Нинішнє рішення сесії міської ради, яке я повністю підтримую, гарантує їм таку можливість, гарантує їх конституційне право на освіту», – підсумував Віктор Генсерук.

Нагадаємо, 03 серпня 2020 року Тернопільська міська рада проголосувала за визнання Постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 р. №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» такою, що не ґрунтується на нормах Конституції України.

Виконавчим органам та комунальним підприємствам Тернопільська міська рада дала доручення забезпечити у повній мірі життєдіяльність міста.

Міська рада також у своєму рішенні рекомендує суб'єктам господарювання діяти відповідно до рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській міській раді.

Окрім цього, Тернопільська міська рада закликала органи поліції не вчиняти дії щодо притягнення до відповідальності суб'єктів господарювання, що діють відповідно до прийнятого сьогодні рішення Тернопільської міської ради.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.