Андрій Грицишин: “Тернопіль понад усе”

Опубліковано в Політика Автор  soroka 30.07.2020

Такою є формула роботи місцевого депутата.

У Тернополі де-факто стартувала виборча кампанія до міської ради. У виборців виникає закономірне питання, за якими критеріями обирати свого депутата. Місцевий обранець має жити і працювати за принципом: «Тернопіль понад усе», - вважає депутат Тернопільської міської ради Андрій Грицишин. За його словами, у цих трьох словах закладена формула справжнього місцевого депутата, який працює на свою громаду.

Про це Андрій Грицишин написав у мережі Facebook, сформувавши п’ять вимог до доброго обранця від громади. Отже, місцевий депутат, який живе за принципом “Тернопіль понад усе”, це:

1. Волонтер, а не політичний заробітчанин

Депутат міської ради Тернополя не отримує заробітної плати. Депутат підписує з громадою контракт на п’ять років волонтерської, тобто безоплатної, роботи. Людина сюди має йти за повагою, а не грошима. Тому кандидат у депутати міської ради має бути матеріально забезпечений, мати постійну оплачувану роботу. Він не має йти у міську раду для заробляння коштів. Якщо депутат немає офіційної роботи і зарплати, він буде шукати засоби для отримання коштів, використовуючи свій депутатський мандат. Це вже корупція.

2. Лобіст інтересів людей, а не “статист”.

Депутат міської ради має відстоювати інтереси в першу чергу своїх виборців. Він має працювати не на партію, а на громаду. Це представник, лобіст інтересів своєї громади. Саме люди мають давати депутату завдання, яке він зобов’язаний виконати. Наприклад, одним з наших здобутків у цьому скликанні була ініціатива, яка зробила обов’язковими для розгляду сесією місцевих ініціатив, коли люди кажуть, що їм потрібно. Наприклад, людям потрібен дитячий майданчик у дворі, чи бювет у районі, вони звертаються до депутата і він має зробити все для виконання цього громадського замовлення.

Якщо депутат міської ради, не може виконувати завдання громади, він просто протирає штани у міській раді.

3. Практик, а не “великий політик”.

Депутат міської ради має займатися дворами, дорогами, дахами, садочками, школами, лікарнями, транспортом. У нього нема часу на постійні політичні розборки і чвари. Він має шукати підходи до керівників комунальних підприємств. Переконувати міські служби. Відремонтовані дахи, запущені нові транспортні маршрути, майданчики і школи демонструють професіоналізм місцевого депутата більше, ніж розмови. Відомий канадський підприємець і меценат українського походження Петро Яцик колись сказав своїм робітникам, які на кілька годин зупинили роботу, бо обговорювали “ситуацію в Україні”, що вони мають ремонтувати дах. Робити свою роботу якісно, а вже потім говорити про “велику політику”. Петро Яцик мав рацію. Спочатку треба виконати свої прямі обов’язки.

Якщо місцевий депутат займається «великою політикою», а не дворами, дорогами, дахами – він не виконує свої прямі обов’язки. Він не практик, а політикан.

4. Відкритий перед громадою.

Депутат міської ради 24 години на добу на зв’язку. Будь-хто може зателефонувати до свого депутата. Депутат має завжди вислухати і допомогти. Тому ми кілька років тому завели практику, коли давали свої прямі мобільні телефони під час прийомів тернополян. Адже ми у першу чергу — виразники інтересів громади.

Якщо депутат ховається від своїх виборців, він має негайно здати свій депутатський мандат.

5. Постійно звітує про свою роботу.

Депутат міської ради має звітувати про свою роботу. Депутат, який успішно працює на громаду, постійно звітує про свою роботу. Розповідає про те, що він зробив для громади.

Якщо депутат не звітує про свою роботу, йому просто нічого сказати виборцю. Цей депутат не працює на громаду.

Андрій Грицишин переконаний, що ці принципи мають стати шпаргалкою для виборця, який буде обирати найбільш достойного представника у міській раді.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.