Сергій Лупак: Парламентарі підривають енергетичну незалежність України

Опубліковано в Політика Автор  soroka 28.07.2020

Зниження “зеленого тарифу” завдає шкоди енергетичній незалежності і гальмує розвиток України.

Джерело: Про це написав на своїй сторінці Facebook депутат тернопільської міської Ради Сергій Лупак.

Дослівно. “Верховна Рада пішла на зниження “зеленого тарифу”. Це потужний удар по інвестиційній привабливості, робочих місцях, енергетичній незалежності України. Це поспішне і непродумане рішення”, - написав депутат міської ради.

Сергій Лупак зазначив, що альтернативна енергетика дорога, але від її розвитку залежить незалежність України та покращення добробуту кожного українця.

”Зелена енергетика” на початках — це достатньо дорого. Проте питання: “Скільки коштує незалежність?” - є риторичним. “Зелена енергетика” - це про енергоефективність. В Україні основну енергію виробляють на теплових електростанціях, контрольованих олігархами-монополістами. У Швеції до 2045 року відмовляється від спалювання вугілля, нафти газу ВЗАГАЛІ! Там багато незалежних приватних виробників “зеленої енергії”. Конкуренція позитивно впливає на ціни”, - написав Сергій Лупак.

Як приклад успішної реалізації проектів з енергоефективності в Тернополі Лупак навів встановлення індивідуальних теплових пунктів.

“Що таке енергоефективність, я знаю з практики. Встановлення ІТП в ОСББ, які я консультував, дало економію на опаленні для людей близько 1 млн грн. Але сучасних енергоефективних технологій без інвестицій не буває. Держава не мала коштів. Тому створила умови, коли у “зелену енергетику” прийшов приватний інвестор. І зараз цьому інвестору вказали на “двері”, скасувавши пільгові умови”, - зазначив Сергій Лупак.

Раніше. 21 липня Верховна Рада підтримала зниження “зеленого тарифу”. На думку парламентарів — тарифи завищені. Проте учасники ринку припускають, що таке рішення могло бути вигідним підприємствам традиційної енергетики, що перебувають під контролем олігархів.

У травні наміри щодо зниження “зеленого тарифу” розкритикували у США, звернувши увагу, що запровадження “зеленого тарифу” привело у країну значні інвестиції у сферу виробництва “чистих видів” енергії.

Сергій Лупак, депутат тернопільської міської ради, відомий, як один з популяризаторів впровадження енергоефективних технологій у сфері ЖКГ, зокрема встановлення індивідуальних теплових пунктів, що дозволяють суттєво економити на опаленні.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.