"Реформи потрібні, але влада їх проводить безглуздо", – Ольга Заставна про нове районування областей

Опубліковано в Політика Автор  soroka 26.06.2020
Днями Кабмін погодив проєкти постанов про утворення та ліквідацію районів.

Згідно з ними в Україні буде ліквідовано 490 чинних районів, натомість створять 129 нових. На Тернопільщині районів залишиться лише три.

Цю ситуацію у прямому ефірі передачі «Аргументи» на каналі «Тернопіль 1» прокоментувала депутатка Тернопільської обласної ради від ВО «Свобода» Ольга Заставна.

– Влада планувала такі зміни вже давно, а людей поставили перед фактом упродовж тижня. Правду кажуть, що немає нічого гіршого, аніж незавершені реформи. Це навіть гірше їх повної відсутності. Старе забирають, а нове натомість ще не створюють. Загалом я підтримую ідею проведення адмінтериторіальної реформи в Україні, бо те, що в нас є ще з радянських часів, однозначно потребує змін. Абсурдно, коли один район має 5 тисяч мешканців, а інший – 180 тисяч, а апарат потрібно і там, і там. Метою цієї реформи є забезпечення нормальними послугами жителів сіл, селищ  та міст. Дати їм кошти і можливість мати свою школу, «швидку», пожежну тощо. Така ідея є цілком реальною, однак потрібно правильно організувати ці перетворення. В цей же час уряд пропонує утворити в Тернопільській області 3 райони, при цьому в одному районі формується 155 тисяч жителів в іншому 495 тися, чи це раціональний і обгрунтований підхід маю великий сумнів,    зазначила Ольга Заставна.

Депутатка також підкреслила, що реформи необхідно проводити, однак варто добре передбачити їх наслідки.

– Місія держави у цій ситуації – ретельно все спланувати, обов’язково попередити людей, а вже потім реалізувати. Зараз ми бачимо, що влада проводить реформу безглуздо. Ліквідація такої кількості районів призведе до втрати робочих місць. А що люди мають робити? Про них держава не подбала. Окрім цього, необхідно правильно збалансувати повноваження та зробити умови для жителів сіл, селищ та міст максимально комфортними, аби вони не їхали за необхідними документом десятки кілометрів. Я тільки «за» адміністративно-територіальну реформу, однак вона має бути зовсім іншою, скерованою на забезпечення інтересів людей,  пояснила Ольга Заставна.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.