"Той, хто сліпо виконує вказівки міжнародних кредиторів, стає банкрутом", – Михайло Головко

Опубліковано в Політика Автор  soroka 25.06.2020
Закони міжнародної економіки дуже жорсткі. Кожна держава виборює своє місце під сонцем. Саме тому, аби стати успішною, Україна має запровадити політику економічного націоналізму.

На цьому наголосив народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко у прямому ефірі передачі «Хто як живе?» на «4 каналі».

– Не завжди інвестор заходить сюди з метою зробити нам добре. Інколи приватизовують наші підприємства, щоб потім порізати їх на металобрухт. Так в Тернополі 6 заводів порізали. В нас був приклад, коли справді іноземний інвестор, який зайшов, реально виконав свої інвестиційні зобов’язання, а не знищив підприємство й не скоротив робочі місця. На жаль, не вдалося те саме з нафтопереробною галуззю. Було шість потужних підприємств, а залишилося одне і те ледь дихає. А сусідня Білорусь, наприклад, мала лише два, однак зберегла їх до сьогодні. І тепер ми 40 % палива купуємо в них, бо свою галузь знищили,  зазначив Михайло Головко.

Свободівець додав, що країна може стати успішною, якщо не буде сліпо слідувати вказівкам іноземних кредиторів.

– Зараз в світі йде жорстка боротьба за місце під сонцем і ніхто за кордоном не хвилюється, як допомогти українцям, як створити тут робочі місця. Якщо ми, наївні, думаємо, що прийде дядько і нам допоможе, то це неправда. Яким шляхом йшли країни, які досягнули успіху? Вони, навіть співпрацюючи з міжнародними кредиторами, брали в них кошти і робили навпаки. Лише так досягали успіху, бо ті, хто виконував вказівки МВФ, ставали банкрутами,  додав Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.