"Судова гілка влади в Україні є повністю узурпованою", – Михайло Головко

Опубліковано в Політика Автор  soroka 20.06.2020
Суддів повинна вибирати громада. Саме так можна повернути довіру людей до судової системи.

На цьому наголосив народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко у прямому ефірі телеканалу ZIK.

– Справа Стерненка сьогодні показує нам наслідки узурпації судової гілки влади, яка не є незалежною та не має довіри з боку суспільства. Ми бачимо постійні інциденти, то за участі прокурорів, то поліцейських, які можуть ґвалтувати жінок в дільницях, то за участі суддів. «Свобода» давно вимагала дати людям право на носіння вогнепальної зброї. Якщо громадянин зможе захистити себе, тоді таких смертельних випадків значно поменшає. Якби так було, сьогодні був би живим депутат-свободівець Олег Супруненко, якого вбили за його позицію, також Артем Мірошниченко, якого вбили за українську мову,  зазначив Михайло Головко.

На думку свободівця судову систему в Україні варто побудувати за аналогом США.

– Сьогодні судова гілка влади в Україні є повністю узурпованою, а Вища рада правосуддя, створена Петром Порошенком, тільки посилила тотальний контроль у формуванні суддівської гілки. Адже суддів призначають з погодженням президента, а тепер ще й цей контроль хочуть передати міжнародним експертам. «Свобода» пропонувала зробити за аналогом США, коли суддів обирає народ. Тоді вони справді будуть незалежними, а не вирішуватимуть справи за дзвінком з адміністрації. Їм ніхто не буде казати, як розслідувати справу і який вирок виносити. А найважливіше, що суддів можна відкликати. Тобто, розслідуючи справу мажора, який збив людей, вони розумітимуть, що люди не пробачать, якщо суд його відпустить,  пояснив Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.