"Українську мову зі зброєю в руках готові захищати мільйони, а російську – жоден", – Михайло Головко

Опубліковано в Політика Автор  soroka 14.06.2020
Мовне питання в Україні вже вирішено, а всі його ревізії на догоду Кремлю – це державна зрада.

На цьому наголосив народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко у прямому ефірі телеканалу NewsOne.

– Кожна свідома нація завжди захищає власну мову. Останніх 400 років українську мову стабільно знищували різними указами, заборонами, засиланням в Сибір. Інформаційний простір в нас завжди був окупований, бо чия влада – того і мова. Якщо ми не здатні захисти державну мову, то держави не буде. Українська нація вижила та збереглася саме завдяки мові, навіть за відсутності держави. Це наш духовний щит, код нації, який зберіг і об’єднав українців,  зазначив Михайло Головко.

Свободівець підкреслив, що мовне питання знову постало саме напередодні місцевих виборів.

– Недоречно знову піднімати мовне питання, бо воно розколює нашу країну. Мене дивує, що на 29-му році незалежності ми знову про це говоримо. Є державна мова і все. Складається враження, що напередодні виборів комусь знову потрібно підняти свої гасла. Ну звісно, а що ж влада може ще людям говорити. Прозвітувати про економіку, добробут, реформи чи створення робочих місць?! Їм нічого сказати, тому знову й повернулися до мовного питання. А скільки людей сьогодні готові зі зброєю в руках вийти і захищати російську мову? Жодного! Але я точно знаю, що мільйони готові боротися за українську мову,  зауважив Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.