Версія для друку

"У будь-якій іншій країні міністр одразу б подав у відставку", – Ігор Побер про ситуацію в Кагарлику

Опубліковано в Політика Автор  soroka 30.05.2020
У місті Кагарлик на Київщині днями внутрішня безпека Нацполіції затримала двох місцевих поліцейських за підозрою у зґвалтуванні 26-річної жінки.

На думку народного депутата VII та VIII скликань Ігоря Побера, у будь-якій іншій цивілізованій країні світу в такому випадку очільник МВС одразу б подав у відставку.

На цьому він наголосив у прямому ефірі телеканалу «Еспресо».

– Президент Володимир Зеленський на своїй останній пресконференції заявив, що Арсен Аваков – найкращий міністр. Можливо, для глави держави так і є, але у будь-якій цивілізованій країні очільник МВС та його заступники одразу б склали повноваження в такому випадку. Однак в Україні реалії інші – у відставку ніхто не збирається, – зазначив Ігор Побер.

Також він додав, що реформа поліції загалом вдалася, однак зараз в органах немає настільки багато кваліфікованих кадрів.

– Вважаю, що реформу не провалено. Хоч в народі зараз подейкують, що молоді поліцейські вже навчилися потроху брати хабарі і на трасі, і у місті, і за паркування. Але вони, окрім цього, штрафують за порушення депутатів, мерів, суддів – це правильно, так і має бути,  додав Ігор Побер.