"Україні потрібна страхова медицина, яка зробить націю здоровою", – Михайло Головко

Опубліковано в Політика Автор  soroka 28.05.2020
Те, що українцям зараз пропонують під виглядом медичної реформи, нагадує отруту в яскравій обгортці.

На цьому наголосив народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко у прямому ефірі телеканалу NewsOne.

– Ми бачимо політику подвійних стандартів та цинізм з боку влади. Вона каже, що дбає про людей, але не помічає недобудований «Охмадит», «процвітання» онкології, коли в день реєструють 400 нових випадків, понад тисячу смертей щоденно внаслідок серцево-судинних та інших захворювань. Не дивлячись на це, влада нібито дуже стурбована здоров’ям людей й вирішила їх ізолювати, при цьому порушуючи статтю 49 Конституції, якою закріплене право на охорону здоров'я, медичну допомогу та медичне страхування. У результаті через карантинні обмеження економіка України зазнала значного удару, оговтатися від якого буде нелегко. Я завжди наголошував, що Україні потрібен «розумний» карантин, як у багатьох успішних іноземних держав, а не повна зупинка життєдіяльності країни,  зазначив Михайло Головко.  

Свободівець наголосив на тому, що принцип «гроші йдуть за пацієнтом» є неприйнятним у медичній реформі.

– Ця ситуація з медичною реформою взагалі мені нагадує кадри із гумористичного серіалу «Маски-шоу», коли їхала машина швидкої допомоги й лікарі хапали усіх людей на вулиці, щоб було кого лікувати. Так само і тут. Кошти йдуть за пацієнтом, а тому система зацікавлена в тому, щоб було більше хворих. Це – шлях в нікуди. «Свобода» пропонувала впроваджувати страхову медицину. Здорова нація буде тоді, коли медики будуть зацікавлені в тому, щоб було більше здорових людей. Натомість нам вкотре пропонують отруту в блискучій обгортці, де медиків роблять заручниками системи, – пояснив Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.