Версія для друку

"Вимагаємо пояснень від Шмигаля стосовно поїздки Яценюка у Чернівецьку область", – тернопільський нардеп Андрій Богданець

Опубліковано в Політика Автор  soroka 24.05.2020
Народні обранці від «Слуги Народу» спрямували депутатське звернення до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з приводу спільного візиту чинних міністрів уряду та експрем’єр-міністра Арсенія Яценюка до Чернівецької області.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат з Тернополя Андрій Богданець.

– Як стало відомо зі ЗМІ, 21 травня разом із міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, міністром охорони здоров’я Максимом Степановим та міністром Кабінету міністрів Олегом Немчіновим Арсеній Яценюк відвідував Чернівецьку область та, зокрема, брав участь у пресбрифінгу. Тому депутати просять прем’єр-міністра Дениса Шмигаля надати інформацію на низку запитань,  написав Андрій Богданець.

Серед питань, які нардепи адресували Денису Шмигалю, такі:

На якій правовій підставі Арсеній Яценюк користувався службовим авіатранспортом МВС чи будь-якого іншого міністерства або ж відомства України.

Чи обіймає Арсеній Яценюк будь-яку офіційну посаду в МВС або в іншому міністерстві чи відомстві, що дає йому право виступати на офіційному пресбрифінгу членів уряду.

Яка посадова особа дозволила допустити Арсенія Яценюка до користування службовим авіатранспортом.

Чи здійснювалася будь-яка оплата за користування службовим авіатранспортом для приватної особи Арсенія Яценюка.