Михайло Головко: "Новий транш від МВФ нічого не змінить, нам потрібна реструктуризація боргу"

Опубліковано в Політика Автор  soroka 16.05.2020
Отримання Україною чергового кредиту від Міжнародного валютного фонду не допоможе вирішити фінансові проблеми, а в кінцевому результаті ще й призведе до урізання соціальних виплат та необґрунтованого завищення тарифів.

Про це у прямому ефірі телеканалу ZIK заявив народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко.

 – МВФ ставить Україні свої умови, а влада на все погоджується, навіть не пробуючи піти іншим шляхом. Продає українську землю, стратегічні підприємства, ухвалює закон, який позбавляє впливу національної влади на нашу фінансову систему. Так, з Міжнародним валютним фондом можна співпрацювати, певний період це навіть потрібно робити. Але ми зайшли в глухий кут. Тільки цього року маємо повернути 17 мільярдів доларів боргу, а це майже третина українського бюджету. Натомість отримуємо три мільярди від МВФ, які ще треба буде віддати. У кінцевому результаті це приведе до тотального розпродажу нашої країни, урізання всіх соціальних виплат, встановлення необґрунтованих тарифів. Такі необдумані кроки несуть неабияку загрозу для фінансової системи держави,  пояснив Михайло Головко.

Свободівець зазначив, що є багато інших шляхів наповнення бюджету, однак влада їх навіть не розглядає.

– «Свобода» пропонувала вивести економіку з тіні, заборонити виведення капіталів в офшори, «потрусити» олігархів. Наш Антиолігархічний пакет законів сьогодні є в парламенті. Що заважає владі його ухвалити? Натомість вони готові далі виконувати несприятливі для України умови, набирати нові борги та заганяти державу в кредити. На осінь влада може продати «Укрзалізницю», віддати всі порти та навіть митницю в приватні руки. Це абсурдно, – додав Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.