Версія для друку

«Українська влада діє за принципом кочівників – прибігли, награбували, втекли», – Михайло Головко

Опубліковано в Політика Автор  soroka 14.04.2020
Відкриття ринку землі в Україні свідчить про те, що влада немає власної національної позиції, а підпорядковується Міжнародному валютному фонду.

На цьому наголосив народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко у прямому ефірі телеканалу ZIK.

– Мораторій був тимчасовим кроком для відтягування земельного питання. Ми пропонували розглянути закон, який би забороняв продавати українську землю, провести референдум, але влада відмовилася. Зараз вже остаточно визначилися з датою. У липні наступного року вступає в дію ринок землі. Це дасть право іноземцям, іноземним банкам, міжнародному капіталу скуповувати українську землю. Вони розповідають, що до 2023 року це буде по сто гектарів, а потім вже аж по десять тисяч. Вже запущено механізм – привідкриті двері й поставлена нога, аби ти більше їх не зачинив. Далі – справа техніки, можна вносити корективи, зміни, що влада і робитиме, аби пришвидшити процедуру вилучення в людей української землі, – зазначив Михайло Головко.  

Свободівець додав, що більшість українців була категорично проти відкриття ринку землі, однак влада не дослухалася до думки людей.

– На сьогодні ми прекрасно розуміємо, що це рішення було прийнято на догоду міжнародному капіталу. Єдине, що лишилося в українського народу, це – наша земля. Все продали – стратегічні підприємства, заводи. Я сам виріс в селі, моя бабця має паї. Упродовж двох скликань я представляв сільський округ, тому хочу сказати, що більшість людей проти ринку землі. Ми сьогодні є повністю керованою країною ззовні. Раніше підпорядковувалися Москві, тепер – МВФу, бо наша влада немає власної національної позиції. Вона не захищає інтереси простих українців, а мислить лише тимчасовими категоріями. Як кочівники – прибігли, награбували, втекли. Якщо людина сьогодні хоче продати свій пай, бо їй важко його утримувати, то держава повинна для цього знайти механізми. Наприклад, створити Державний земельний банк, як пропонувала «Свобода»,  резюмував Михайло Головко.