Версія для друку

Михайло Головко: «Україні потрібен “розумний” карантин, а не той, який передбачає знищення держави»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 07.04.2020
Українська влада повинна переглянути карантинні обмеження, аби не втратити державу.

Замість реальних кроків, спрямованих на боротьбу з епідемією, українці поки бачать лише безсилля та необдумані жорсткі правила.

Про це у ефірі телеканалу «Прямий» заявив народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко.

– Це блюзнірство з боку влади – вводити штрафи, залякувати, накручувати ситуацію. Водночас вони не зробили нічого для того, щоб виділити кошти, внести зміни до бюджету. Ми бачили, як цинічно нардепи обдурили українців. Не проголосували за зміни до бюджету, натомість продали українську землю. Те, що ми вимагали, – скасувати премії, мільйонні зарплати чиновників, витрати з апарату Верховної Ради, Кабміну, Офісу Президента, цього ніхто не зробив. У кінцевому результаті залишили наших медиків напризволяще. Ми побачили цинізм влади, брехню, невігластво і мародерство. Вони знайшли спосіб відправити маски та препарати за кордон, а коштів для того, аби забезпечити українських медиків, немає. Різні країни по-різному ставляться до карантину. В нас 50 % сімей сьогодні живуть від зарплати до зарплати. Що Україну чекає за тиждень? Голодні бунти?! Влада використовує цю ситуацію, щоб залякати людей та награбувати якнайбільше. Єдине – дозволили працювати ломбардам. От те, що мають українці, нехай несуть в ломбард. Будуть віддавати золото, телефони, комп’ютери, щоб купити хліба, – зазначив Михайло Головко.  

Свободівець наголосив на тому, що влада використовує карантин для того, аби впроваджувати злочинні закони.

– «Свобода» запропонувала низку законів, які б дали можливість наповнити бюджет. Ми пропонували скасувати космічні премії та зарплати чиновників, однак влада не дослухалася. Вони тишком-нишком вночі зібралися та під виглядом боротьби з коронавірусом  продали останнє, що є в українців, – їхню землю. Дійсно, ми зараз на межі дефолту. Додалася ще економічна криза та карантин. Це може плачевно закінчитися для нашої держави. Під намірами нібито боротьби з коронавірусом влада хоче остаточно знищити державу, вбити економіку. Карантинні обмеження потрібні, але вони мають бути виваженими. Ми за «розумний» карантин, а не такий, що передбачає знищення держави. Замість реальних кроків бачимо нагнітання, погрози, накази не збиратися більше двох. Так, в нас є новий вірус, він небезпечний для певної категорії людей. Однак необхідно пом’якшити карантин, запустити підприємства, які відіграють велику роль у життєдіяльності нашої держави, інакше – втратимо країну,  додав Михайло Головко.