Версія для друку

Ігор Побер: «Економічна криза розпочалася в Україні ще минулого року, а пандемія поглибила її»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 02.04.2020
Після першого туру президентських виборів, що відбулися навесні 2019 року, в Україні розпочалася економічна криза, а пандемія та світова криза посилили її.

Про це у ток-шоу «Ситуація» на телеканалі «Прямий» заявив народний депутат VII та VIII скликань Ігор Побер.

– Криза почалася рівно рік тому. Якраз тоді відбувався перший тур президентських виборів, потім вибори до ВРУ. Новий уряд вже допрацювався до краю, як в народі кажуть, «завершуємо торгувати, бо немає чим решту давати». Ще наприкінці 2019-го не було коштів рік закрити. Влада залізла в бюджет ще з першого кварталу, тому, звісно, зараз  гроші закінчилися, а до того всього ще й вдарила світова криза. Маємо те, що маємо. Мені важко говорити про бюджет, який подав ексміністр фінансів Уманський, оскільки я не є чинним нардепом й не бачив його. Це запитання до депутатів, які могли детально проаналізувати бюджет. Думаю, що Ігор Уманський, знаючи, що от-от буде звільнений, так і готував ці зміни до бюджету, – зазначив Ігор Побер.

Політик також підкреслив, що єдиної більшості в президентській фракції на сьогодні немає

– Ще кілька місяців тому ми передбачали розкол так званої монобільшості через наявність кількох груп впливу. Між ними протистояння йшло вже давно. Зараз маємо результат – ситуативні голосування то з ОПЗЖ, то з «Голосом», то з «Європейською солідарністю». Єдиної більшості в президентській фракції на сьогодні немає. Вважаю, що вчора, підтримавши «антиколомойський закон» та закон про землю, партія «Європейська солідарність підставила плече, щоб не довести країну до дефолту, – додав Ігор Побер.