Версія для друку

«Влада нав’язує нам «русскій мір» і «внутрішній конфлікт», – Михайло Головко

Опубліковано в Політика Автор  soroka 21.03.2020
Реакція патріотичних організацій на слова радника секретаря РНБО Сивохи про те, що війна на Донбасі є внутрішнім конфліктом в Україні, демонструє неприйнятність нав’язування нам «русского міра».

На цьому наголосив народний депутат VII та VIII скликань Михайло Головко у ток-шоу «Прямий ефір» на телеканалі «Прямий».

– Виявляється, для РНБО немає проблеми російсько-української війни – це внутрішній конфлікт. Нібито справа в українцях, які не прагнуть миру, а хочуть воювати. Олексій Данілов відцурався від свого радника Сергія Сивохи, назвавши його дії самодіяльністю, а висловлювання такими, що не відповідають позиції РНБО. Це все суцільна маячня! –  зазначив Михайло Головко.

Нагадаємо, Сергій Сивохо також не зміг відповісти на запитання журналістів про те, хто почав війну на Донбасі.

– Ця вся ситуація – сценарій однієї гри, сюжет якої давно прописаний. Ми щодня спостерігаємо лише нові серії, серед яких виїзд «десанту» до Кремля, який нам розповідає про наміри будувати взаємовідносини по-новому, то «презентація миру». Такі дії – своєрідне «вікно овертона», в яке дивляться, як суспільство готове сприймати проштовхування «русского міра» під виглядом миру в Україні. Офіційна влада, «Слуги народу», президент Зеленський зараз повертаються в сторону Кремля і намагаються домовлятися з агресором,  – підкреслив Михайло Головко. – Нова влада нав’язує нам «русскій мір» і свої правила. Ми розуміємо, що сьогодні така «асоціація миру» – це капітуляція, колабораціонізм, здача національних інтересів, амністія терористам, вибори на Донбасі.

Також свободівець наголошує на тому, що реакція патріотичних організацій на слова Сергія Сивохи – сигнал для влади про рішуче й відповідально налаштоване суспільство.

– Не потрібно проводити такі провокації. Сивохо – антидержавний діяч. Він взагалі не має бути присутнім в РНБО чи на будь-яких інших державних посадах, – резюмував Михайло Головко. – Як би нас не залякували карантинами і заборонами на акції протесту, ми не дозволимо знівелювати дану ситуацію. Ми раз і назавжди повинні запам’ятати – немає в Україні внутрішнього конфлікту, який нам нав’язують, намагаючись замінити слово «війна»! Примирення нам не потрібне, адже український народ мирний. У нас є конфлікт з агресором – Росією і з малоросами, які не визнають Україну. Для «Свободи» це завжди була російсько-українська війна, де Росія виступає агресором, організувала війну, ввела свої війська та озброїла терористів на Сході. Хто це заперечує – яскраві колабораціоністи. Ми завжди засуджуватимемо такі дії влади. Якщо ж підемо на поступки і гратимемо за їхніми правилами, це буде кінцем існування української держави.