Михайло Головко: «Якість медицини в Україні – на низькому рівні, тому й не зареєстровано масових випадків коронавірусу»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 19.03.2020
Сьогодні влада не готова до викликів у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції, вона робить дуже сумнівні кроки.

Про це зазначив народний депутат VII та VIII скликань Михайло Головко у програмі «Доброго ранку, Україно!» на UA: Перший.

– Україна не готова надавати необхідну медичну допомогу, насамперед людям, які постраждають від коронавірусу. Те, що COVID-19 не виявили, не означає, що його нема, а навпаки – не проводиться належна перевірка. Ніхто не займається дослідженнями, адже якість медицини на найнижчому рівні. Лише через це в Україні не зареєстровані масові випадки захворювань на коронавірусну інфекцію, – підкреслив Михайло Головко.

Свободівець наголосив, що в Україні знищена санепідеміологічна служба, яка дуже потрібна сьогодні. Через це немає належного контролю за дотриманням санітарних та гігієнічних норм.

– Я вважаю, що наша влада робить деякі правильні кроки із запізненням. Для прикладу, спочатку дозволяє Михайлові Радуцькому вивозити маски з країни та експортувати їх до Китаю, а згодом виділяє 100 млн. грн. на закупівлю засобів захисту. Це виглядає цинічно і неправильно, – зазначив Михайло Головко. – Також не продумане введення карантину, адже  такі кроки потрібно робити зважено і заздалегідь попередити людей.

Він вважає неприпустимими дії «слуг народу», які хочуть закрити туберкульозні диспансери, профілакторії, ФАПи, що призводить до скорочення лікарів.

– Одна з великих проблем – наша медицина недофінансовується. На сьогодні значний дефіцит бюджету медицини – більше 70 млрд. грн. у той же час, коли зростають видатки на утримання чиновників, силовиків, депутатів Верховної Ради, Кабінету Міністрів. Вони знаходять кошти на видачу премій собі, а медицину фінансують за залишковим принципом, – підкреслив Михайло Головко. –Уряд мав би зібратися, переглянути бюджет і знайти додаткові ресурси на заклади охорони здоров’я, на закупівлю необхідного обладнання, щоб на місцях надавались якісні медичні послуги.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.