«Україна вразливіша до коронавірусу, адже у державі роками знищували медичну галузь», – Михайло Головко

Опубліковано в Політика Автор  soroka 18.03.2020
В Україні із запізненням ввели превентивні заходи щодо протидії новій коронавірусній інфекції. У Європі, де рівень медицини на «голову вищий», такі заходи вжили значно швидше.

 На цьому наголосив народний депутат України VII-VIII скликань Михайло Головко у ток-шоу «Голос народу» на телеканалі «112 Україна».

 – У Європі значно швидше вжили необхідні превентивні заходи, які стосуються обмеження перетину кордону та проведення обсервації. Україна вразливіша,  нам важче реагувати на такі виклики, адже у державі роками знищували медичну галузь, – зазначив Михайло Головко.

 Також свободівець підкреслив, що епідемія коронавірусу розповсюджується у світі, провокуючи обвали фондових ринків і кризи у галузях економіки.

 – Потрібно визнати, що світ змінився і таким як раніше він уже ніколи не буде. Ми повинні брати приклад з успішних країн, де працюють над розвитком економічного націоналізму, – акцентував Михайло Головко. Потрібно робити ставки на власне виробництво, дотації, експортерів і виробників. Слід спрямовувати для них пільги та сприяти збільшенню замовлень, зменшити податковий тиск. Завдяки такій підтримці держави економічна галузь ставатиме стабільнішою.

 Політик також наголосив на тому, що владі слід прислухатися до думки інших політичних сил, щоб подолати кризи, які виникли в Україні.

 – У країні виникла ситуація, коли влада не знає що робити, не має свого бачення курсу та програми. «Слуги народу» заплутались і щомісяця змінюють свою ідеологію. Тому було б слушно, якби вони прислухалися до інших політичних сил, які мають досвід та програми виходу з критичної ситуації, що сьогодні виникла у державі, – резюмував Михайло Головко.

 Також він звернувся до чинної влади з вимогою під час карантину не ухвалювали важливі законопроекти, які не стосуються надзвичайної ситуації, що виникла у державі. У протилежному випадку такі дії сприйматимуться негативно у суспільстві й прирівнюватимуться до спекуляцій.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

02.05.2024 soroka
Олександр Кацуба: Підтримувати українського виробника зараз — здоровий глузд
Пріоритетом державної політики щодо забезпечення Збройних сил має бути максимальне завантаження українського бізнесу військовим замовленням.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.