Версія для друку

Михайло Головко: «Кожен, хто хоче нав'язати кремлівський сценарій капітуляції, є державним зрадником і повинен понести покарання»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 17.03.2020
На останньому засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську українська влада піддалася сценарію Кремля, вирішила сідати за стіл переговорів з терористами, які впроваджують федералізацію України.

Про це у прямому ефірі телеканалe NewsOne заявив народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко.

– Офіційна представницька група в Мінську за участі глави Офісу президента Андрія Єрмака буквально підписала угоду з Кремлем. Вони хочуть сідати за стіл переговорів з терористами, які намагаються впровадити федералізацію України. У нас є два варіанти. Перший – перемога та збереження України. Другий – підігрування Кремлеві, слідування сценарію, який нам нав’язують у Мінську. «Свобода» категорично проти другого варіанту. Ми вважаємо, що це – зрада національних інтересів, тому звернулися до СБУ з вимогою порушити кримінальну справу за фактом національної зради з боку тих, хто підписав угоди, що призведуть до легітимізації терористів. До чого у цій ситуації взагалі так зване ОРДЛО? Чому нам потрібно домовлятися з ними, якщо проти України воює РФ?! – обурився Михайло Головко.

Свободівець наголосив на тому, що в Україні є «філіали» Кремля з антиукраїнською позицією.

– Україна не розпочинала війни, ми не атакуємо Кремль, наші війська не стоять під Москвою. Ми на своїй землі, а війну організувала РФ. Вся світова спільнота це прекрасно знає. Єдиний хто не знає – посіпаки Кремля. Таких людей ми вважаємо державними зрадниками, бо вони не хочуть самостійної політики України, її незалежності та намагаються робити все на догоду Путіну. Вони є своєрідним філіалом Кремля. Співають «мантру», що ми маємо з кимось примирюватися. Україна немає жодного конфлікту всередині. Є українська нація і є вороги України, які не хочуть її незалежності, – пояснив політик.

Михайло Головко також пригадав, чому у 2014 році в Україні відбувся злам.

– До 2014 року Україна перебувала під зовнішнім впливом Москви. Так зване продовження радянщини. Фактично ми були Україною, але з московським змістом. Саме у 2014 році відбувся злам, коли Україна вирвалася з лещат Москви. А агресор цього не зміг пробачити, тому почалася війна, анексія Криму. Той, хто це заперечує, не є українцем ні за духом, ні за ментальністю,  підкреслив свободівець.