Версія для друку

«Результат діяльності новообраного уряду буде таким же, як і попереднього», – Михайло Головко

Опубліковано в Політика Автор  soroka 07.03.2020
Уряд Гончарука, якого призначав на посаду Зеленський, – найгірший уряд в історії України, але не варто покладати великі надії на новий склад Кабінету Міністрів.

Про це у ток-шоу «Прямий ефір» на телеканалі «Прямий» заявив народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко.

– Уряд Гончарука за час своєї діяльності встановив антирекорд і немає причин жаліти про його відставку. У зв’язку з цим з’явилися хоч якісь шанси на позитивні зміни, але ми побачили, що цих змін так і не буде. У новообраного уряду немає ідеї бачення і розвитку України. Немає охочих будувати успішну, багату, промислову й розвинуту державу, яка виробляє продукцію і створює робочі місця, надає доступні кредити малому і середньому бізнесу, укріплює середній клас і створює фермерські господарства, а також не розпродує державу, стратегічні підприємства, землю. Цього немає, тому не варто тішити себе ілюзіями й очікувати позитивних змін. Це буде такий же тимчасовий уряд як і попередній. Потрібно робити тотальне перезавантаження, починаючи з президента і парламенту,  наголосивМихайло Головко.

Свободівець підкреслив, що сьогодні в Україні панує тотальна криза, яка кидає  виклик державі. Триває війна і зростає соціально-економічна напруга в суспільстві.

На думку Михайла Головка, посаду Прем’єр-міністра України повинен займати справжній політик, який створив власну команду і згідно з політичною більшістю сил у парламенті отримав дане призначення.

– Уряди обрані за вказівкою Президента Зеленського та за допомогою його «ручної партії», яка це зробила без погодження та обговорення з фракціями. Тому усе, що там відбувається – фарс. Думаю, що результат діяльності цього уряду буде таким же самим як і попереднього під керівництвом Гончарука. Підуть безславно, без результатів й нічого не зможуть показати, окрім падіння економіки та промисловості, невиконання бюджету, скорочення робочих місць, заборгованості з виплати заробітної плати, які ми сьогодні бачимо. Маємо від’ємне торговельне сальдо – рекордне в історії України, що призведе до масових імміграцій молоді та працездатного населення, – резюмував Михайло Головко.

Політик наголосив, що триває й політична криза, адже у парламенті немає національної більшості, а багато безідейних і випадкових людей, які не розуміють покладеної на них відповідальності.

– Політична криза буде загострюватися, що призведе до чергової відставки уряду або й можливих дочасних парламентських виборів. Тому що цей парламент, як ми бачимо, не зможе ефективно працювати. Там немає державників, немає політиків, а – шоумени з відповідним результатом роботи. Наш президент не є політиком, до цього він пропрацював 20 років, бігаючи по сцені. Тепер у нього дилема – зайняти державні пости важко, адже «95 квартал» не гумовий.Тому почали брати артистів з «Ліги сміху» і призначати їх головами адміністрацій. Теж не вистачає кадрів. За оголошенням зібрали депутатів і виникла проблема – реально некерований парламент та безлад в країні, – підсумував Михайло Головко. – Дискредитація іде шаленими темпами. Президент повинен мати за собою команду з не менше 10 тисяч професіоналів – людей вірних, з досвідом, однодумців, які будуть стояти за ним і реально виконувати покладені доручення. Сьогодні Володимир Зеленський не здатний це зробити. Ми розуміємо, що це – велике фіаско.