Ігор Побер: «Уряд Гончарука показав повний провал»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 07.03.2020
Відставка уряду Гончарука була прогнозованою, адже цьому передувала відсутність позитивних змін в країні.

Про це у ефірі телеканалу «Прямий» заявив народний депутат VII та VIII скликань Ігор Побер.

– Відставка уряду, звісно, є закономірною. Йому давали не більше шести місяців. Те, що уряд Гончарука піде, було зрозуміло вже давно. Після скандалу з «плівками», коли один – «туман», другий – «профан». Коли розрив в бюджеті становив 16 мільярдів. Коли під кінець року проплачували тільки захищені статті, а низка ремонтних робіт, які були виконані до нового року, не оплатили. Ми знаємо, що всі податки «Нафтогазу» за перший квартал цього року вже зібрані. Окрім цього, Україну чекають й виплати міжнародних зобов’язань. Відчутно повний провал уряду. Ми не те, що топчемося на місці, а стрімко летимо вниз. Коли втік Янукович, у бюджеті залишилося 128 тисяч. Як не критикували Яценюка, але він прийняв країну з пустою скарбницею. Однак не допустив дефолту, інфляція практично залишилася на тому ж рівні. Уряд Гончарука отримав 3 % приріст ВВП. Обіцяли за 5 років приріст у 40 %, а що маємо на сьогодні? Що стосується оновленого уряду, то ми справді можемо критикувати й пов’язувати цих людей з кимось. Але новий прем’єр-міністр керував потужною фірмою, був головою ОДА, а тому є надія, що у політиці він трохи орієнтується,  пояснив Ігор Побер.

Також політик наголосив на важливості відновлення Міністерства молоді та спорту.

– Дуже добре, що відновили Міністерство молоді та спорту, бо на сьогодні воно практично не функціонувало. Всі навчально-тренувальні збори, підготовки до олімпіади були проваленими, тому спортивна спільноті об’єдналася, аби все відновити. Думаю, що новий міністр спорту є фахівцем своєї справи, адже очолював Федерацію фехтування, є олімпійським чемпіоном. Після його попередників, які футбол тільки по телевізорі бачили, це доволі непогана кандидатура. Правда, подейкують, що він веде бізнес на території держави-агресора, але, думаю, з цим має розібратися СБУ, – додав Ігор Побер.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.