Версія для друку

Михайло Головко: «Не варто відкладати питання вступу до НАТО»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 04.03.2020
Днями генеральний директор Директорату з питань національної безпеки та оборони Офісу президента України Іван Апаршин заявив, що упродовж двох-трьох місяців з'явиться військова стратегія України. У ній задокументують курс держави на членство в НАТО.

На думку народного депутата України VII та VIII скликань Михайла Головка, Україна має зробити все для того, щоб бути готовою у будь-яку хвилину вступити до Північноатлантичного альянсу.

Про це він заявив у прямому ефірі шоу «Доброго ранку, Країно!» на каналі «UА: Перший».

– ВО «Свобода» завжди виступала за курс України до НАТО. Важливо зробити кроки у модернізації війська, які від нас вимагають відповідно до стандартів, аби у майбутньому якомога швидше приєднатися до Північноатлантичного альянсу. Всередині, звісно, присутній великий спротив. Ми розуміємо, що потрібно ще багато зробити й в Збройних силах України. Провести люстрацію, у тому числі й деяких військових. Думаю, і на сьогодні є багато таких, які працюють по той бік, зливаючи інформацію. Через таку московську агентуру ми й маємо значні проблеми в армії,  зазначив Михайло Головко.

Свободівець наголосив на тому, що питання вступу до НАТО не варто відкладати.

– Існує теза, що до НАТО не беруть країн, які мають територіальні конфлікти. Але в Туреччини з Грецією теж є конфлікт досі не вирішений. Ці обидві країни є членами Північноатлантичного альянсу. Тому бачимо, що все насправді не так однозначно. Ми маємо виконувати все, що в наших силах, а час покаже. Не варто відкладати питання вступу до НАТО. Навпаки – маємо зробити все, аби у будь-яку хвилину бути готовими до цього. Щодо війни на сході, то, думаю, час її завершення залежить і від України. Звісно, Москва має свої плани. Від того, наскільки ми будемо слабкими, залежить, як довго до нас витиратимуть ноги. Станемо сильними – зміниться політика в економіці, військовому плані, інформаційній сфері. Сьогодні Україна програє на всіх фронтах. Відчувається тотальний реванш. Політики часів Януковича повертаються, а «слуги народу» дозволяють їм обіймати високі посади,  додав Михайло Головко.