Михайло Головко: «Україна має “нарощувати м’язи”, аби повернути окуповані території»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 02.03.2020
Сьогоднішня влада, на жаль, не оцінює реалій, в яких перебуває Україна.

На цьому у прямому ефірі шоу «Доброго ранку, Країно!» на каналі «UА: Перший» наголосив народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко.

– Українці ні на кого не наступали й не зазіхали на чужі території. Але цього, чомусь, сьогоднішня влада не розуміє. Голова фракції «Слуги народу» досі не знає, хто в кого стріляє. І це на 6-му році війни. Монобільшість не оцінює реалій, в яких перебуває Україна. «Слуги» не розуміють, з ким мають справу. А це становить неабияку небезпеку. Виборами в ОРДЛО все не завершиться, бо Кремль будує стратегічні плани, аби надалі утримати контроль над Україною,  пояснив Михайло Головко.

На думку свободівця, влада повинна зрозуміти, що не можна проводити вибори на територіях ОРДЛО упродовж наступних десяти років.

– Останні шість років українці виборюють самостійну державу. Влада має зрозуміти, що не можна дозволити вибори на окупованих частинах Донецької та Луганської областей ще мінімум 10 років. Спершу треба провести тотальні перевірки та люстрації. Шість років сепаратисти та бойовики вбивають наших військових, вирізають їхні органи та поштою відправляють рідним. А ми сьогодні хочемо все це легітимізувати?! Хіба за це наші хлопці гинули? Аби ми забули й перегорнули сторінку?! Я за те, щоб будувати Україну за українськими правилами. Якщо умови ставитиме Москва, то ми зайдемо у глухий кут. Посилення пропаганди сепаратизму, федералізація, особливий статус є початком краху. «Слуги» вже заговорили про те, що хочуть повернути «русскій язик» і так далі. Не треба розхитувати країну. Ми маємо спершу навести порядок. Якщо зараз немає військової сили повернути Донбас, то треба «нарощувати м’язи» і готуватися. В інший спосіб зробити це нереально. Москва нам нічого просто так не віддасть,  додав Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.