«РФ фактично заявляє про відсік України від Чорного моря, а Заленський каже, що не має часу стратегічно мислити», – Михайло Головко

Опубліковано в Політика Автор  soroka 19.02.2020
Монобільшість у парламенті не спішить вводити санкції щодо Росії, а Кремль у той час заявляє, що південь та схід України належать РФ.
 
На цьому наголосив народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко у ефірі каналу «Прямий».
 
– Мені тривожно чути заяви президента про те, що в його голові війна закінчилася. Тоді до головнокомандувача виникає питання: а що зараз роблять наші військові? Наказ порушують? В самоволку пішли?! А представник монобільшості Арахамія до сьогодні не може розібратися, хто з ким воює. Ну якщо з нашої сторони гинуть, отже по українцях стріляють. Мене дратує поведінка влади у цій ситуації. Зараз взагалі нічого не чуємо про застосування санкцій щодо ворога. «Свобода» пропонувала закрити діяльність російських банків, арештувати рахунки, застосувати санкції щодо російського бізнесу. Ми ввели поняття «дзеркальні санкції». Тобто те, що Росія зробила на окупованій території в Криму, пропонували застосувати до РФ, поки вони не заберуть свої війська і не віддадуть наші території,   пояснив Михайло Головко.
 
Свободівець також зазначив, що лише тиском можна змусити Росію відступити.
 
– Що заважає монобільшості ввести санкції проти РФ. Внести в сесійну залу й проголосувати. Так станемо прикладом для всієї європейської спільноти. Вони побачать, що Україна тисне на Росію й почнуть робити те ж. Лише тиском можна змусити окупанта відступити, інакше – ніяк. Я взагалі не прихильник словосполучення «закінчення війни». Таке враження, що її розпочали українці. Ніби, ми пройшли українсько-російський кордон і вже підбираємося до Москви. Я проти відведення військ. Ми на своїй землі, куди відходити?! Зараз чуємо чіткі заяви Путіна, що південь та схід України належить Росії. Вони практично говорять про відсік України від Чорного моря. А наш президент Зеленський в той час повідомляє, що не має часу стратегічно мислити. Та це ж його обов’язок на посаді. Поки наша влада в парламенті займається невідомо чим, ми стаємо всі більш «солодкими» для захоплення та введення Росією своїх військ,  додав Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.