«В Україні залежність від загарбника будувалася роками!» — Михайло Головко

Опубліковано в Політика Автор  soroka 17.02.2020
В Українській державі при владі протягом довгих років були особи, які схилялися на бік країни-агресора та робили українців залежними від загарбника.

Так вважає народний депутат України 7-го і 8-го скликань від Тернопільщини Михайло Головко, який виступив на політичному ток-шоу «Український формат» на каналі «NEWSONE».

—  Із 2016 року між Україною та Росією різко збільшився товарообіг. Якщо спершу наша держава імпортувала до країни-агресора 3,6 млрд коштів, то у 2018-му фінанси складали 3,9 млрд. Щодо Федерації, то звідти до нас надійшло понад 8 млрд, не враховуючи паливо до АЕС. Якщо дехто стверджує, що з 1991 року Україна у своєму розвитку пішла власним шляхом, то це не так. Залежність від загарбника будувалася роками. До влади прийшов комуніст-комсомолець Леонід Кравчук, який у своїй політиці продовжив орієнтуватися на Росію. Спирався на Федерацію і наступний президент Леонід Кучма, який був при владі упродовж десяти років. Максимум, що витиснув із себе, то це фразу: «Україна – не Росія!» Потім українці отримали результати правління Януковича. Жоден із цих керманичів не дотримувався проєвропейської позиції. Вони завше були на других ролях та підтримували Росію. Якщо пам’ятаєте, під час підписання Будапештського меморандуму Росія виступала гарантом нашої безпеки, яку ця країна перша з порушила. Ми тепер можемо спробувати відновити колишні кордони. Тільки якщо ми зараз закриємо очі на агресію Федерації, змовчимо, ми втратимо частину України. Не тільки Донбас і Крим! Не можна цього допустити! Непокаране зло породжує нове зло! — резюмував свободівець.

Як підмітив політик, одне із головних завдань національної ідеї є здобуття народом, нацією своєї власної держави. Однак за роки незалежності зацікавлені у власних інтересах держпосадовці служили ворогові, роз’єднували український народ. Так, через таких діячів потерпіло багато патріотів під час Євромайдану.

—   На Майдані було багато моїх друзів, у тому числі й мій помічник, який загинув. Можливо, хтось вважає, що зимою на київських вулицях ніхто нікого не бив. Що студенти самі себе товкли палицями! Але згадайте, який закон тоді діяв у державі за часів Януковича – воєнний стан було введено!  Хоч ВРУ не ратифікувала цей закон, президент його без цього ввів на два дні й проливалася кров невинних. Діяли силові структури, воєнна техніка, які також підпорядковувалися президентові. Під час розслідування справи жертв на Майдані ще Міжвідомча комісія Європейського Союзу критикувала Міністерство внутрішніх справ України через непередачу фактів. Мене дуже турбують питання: хто спиляв дерева на Інститутській, куди поділися списки «беркутівців», де зникла зброя. Колишній свободівець Олег Махніцький очолив Генеральну прокуратуру одразу після втечі президента Януковича з країни і пропрацював лише 3,5 місяці. Він також піднімав питання про затягування передачі фактажу, він порушував справи проти «беркутівців». Однак після приходу до влади Порошенка його звільнили з посади, а розслідування належно не було проведено, —  наголосив Михайло Головко.

Свободівець додав, що цінності Майдану, який знищив режим кримінально-олігархічної диктатури, не повинні бути знівельовані російськими запроданцями.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.