Михайло Головко: «Наслідки відкриття ринку землі можуть бути більш катастрофічні, ніж від здачі ядерної зброї»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 13.02.2020
Запровадження в Україні ринку землі може мати катастрофічні наслідки. Існування держави – під питанням.
 
Про це у прямому ефірі каналу «112 Україна» заявив народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко.
 
– Ми живемо у період інформаційної війни. Нам нав’язують поняття, що всюди діє вільний ринок землі й можна купити що завгодно. Це зовсім не так. У багатьох розвинених країнах земля є в державній власності. Наприклад, Ізраїль, Канада, Велика Британія. Навіть США, до речі, підняли кількість державної землі до 49 %, зараз держава активно її скуповує. А нам кажуть: «Негайно треба все розпродати». Ми пам’ятаємо минулий досвід невдалих розпродажів. Думаю, що наслідки продажу української землі можуть бути катастрофічніші, ніж від здачі ядерної зброї. Є небезпека втрати України,  зазначив Михайло Головко.
 
Також свободівець пояснив, що ринок землі намагаються відкрити на догоду олігархам та транснаціональним корпораціям.
 
– Що стосується купівельної спроможності, то для кого взагалі цей ринок відкривають? Хто буде купувати?! Можливо, пограбований український народ чи заробітчани, які виїхали, бо не мали чим за комунальні послуги платити? Зрозуміло, що «слуги» пропонують розраховуватися собаками, чимось іншим. Це – велика біда, бо ринок землі розрахований тільки для олігархів, транснаціональних корпорацій, міжнародного капіталу. Наша держава остаточно перетвориться на сировинний придаток. Ніхто не буде вкладати кошти з метою розвитку промисловості, переробки продукції, чим би мала займатися держава. ВО «Свобода» пропонує дати доступні кредити фермерам. Створювати малі фермерські господарства на прикладі Польщі. Дайте їм дотації, техніку в лізинг, щоб створювалися робочі місця, була переробка продукції. Дурень продати зможе, а треба створювати. Влада діє примітивно, як кочівники. Прийшли, награбували, розпродали, втекли, вивезли в офшори й самі там сховалися з дітьми. Їх не цікавить, що далі буде з Україною та народом. Ми цього не дозволимо зробити, – додав Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.