Віктор Овчарук зустрівся з головою правління ВГО «Українська ліга сприяння розвитку паліативної та хоспісної допомоги» Василем Князевичем

Опубліковано в Політика Автор  soroka 24.01.2020
У рамках візиту на Тернопільщину Василь Князевич відвідав комунальне некомерційне підприємство «Тернопільська обласна лікарня «Хоспіс» Тернопільської обласної ради.
 
Підсумки відвідин закладу та перспективи його подальшого функціонування обговорили спільно з керівником хоспісу Андрієм Паламарчуком у кабінеті голови обласної ради Віктора Овчарука.
 
– Надання паліативних послуг – це норма цивілізованого світу, яка повинна бути впроваджена на належному державному рівні. Завдання паліативної допомоги - «заховати» біль та інші знесилюючі симптоми, щоб зменшити або повністю «закрити» їх. Спеціалізована медична установа для догляду за невиліковно хворими людьми в кінці життя, що віднедавна функціонує на Тернопільщині, несе в собі філософію,  що хоспіс – це не «будинок смерті», але «будинок життя. Розумію, що один заклад паліативної допомоги на область – це крапля в морі. Але це перший крок, і ми його здійснили. Далі будуть й інші, – каже Віктор Овчарук.
 
Нагадаємо, на прийняття рішення про створення хоспісу в області знадобилось довгих сім років. Ще у 2009 році було чимало звернень з такими пропозиціями. Однак, лише 10 лютого 2016 року  під час ІІ пленарного засідання ІІ сесії обласної ради прийняла рішення про створення  хоспісу на базі Плотичівської протитуберкульозної лікарні, що у Тернопільському районі.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

5.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.