«Ви погано знаєте українську історію, і це – ваша проблема», – Головко поставив на місце «слугу народу» Бужанського (відео)

Опубліковано в Політика Автор  soroka 22.01.2020
Посли Польщі та Ізраїлю на початку січня різко висловилися щодо вшанування в Україні певних історичних постатей та пов’язаних з ними подій.
Так заяву вони зробили після того, як в день народження Степана Бандери на Київській міській державній адміністрації з’явився банер із його зображенням.
 
Цю ситуацію обговорили у прямому ефірі телеканалу «НАШ» за участю народного депутата України VII та VIII скликань Михайла Головка та нардепа від «Слуги народу» Максима Бужанського.
 
Бужанський зазначив, що за принципами Нюрнберзького трибуналу Степан Бандера є колаборантом.
 
– Нюрнберзький трибунал, здається, у 8 пункті свого статуту визначив, що всі ненімецькі громадяни, які співробітничали з нацизмом чи підтримували його, є колаборантами. Ніде більше в Європі ви не побачити, щоб таких людей вшановували,   сказав Максим Бужанський.
 
Натомість Михайло Головко констатував, що нардеп від «Слуги народу» зовсім не обізнаний в історії України, бо перекручує історичні факти. Свободівець також наголосив на тому, що українці самі мають вирішувати, кого вшановувати, а кого – ні.
 
– Кожна нація має своїх героїв, історію та вшановує їх. Ми ж не втручаємося ні до Польщі, ні до Угорщини, ні до Румунії. На розказуємо, кого вони мають вшановувати. Я вважаю, що для того, аби в подальшому мирно жити, потрібно один одного поважати. Нехай вони цінують своїх героїв, а ми – наших. І прошу ні до кого не влазити і нічого не нав’язувати. Це буде правильно. Суспільство свою думку щодо постаті Степана Бандери давно висловило. Він присвятив себе Україні. Навіть гасло Бандери «Слава Україні! Героям слава!» стало національним… Він жив заради України, аби ми мали свою державу, землю й були на ній господарями. Ми нікого не завойовували, упівці не штурмували Москву чи Варшаву. Українці тут, на своїй території, захищали батьків, дітей та рідну землю. Ви погано знаєте історію. І це – ваша проблема. Не треба фальсифікувати історичні факти та перекручувати їх, – відповів Михайло Головко нардепу.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3777.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.