Михайло Головко: «Відставка уряду Росії – ширма, яка прикриває черговий план Путіна»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 17.01.2020
Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв повідомив, що уряд Російської Федерації йде у відставку. Відповідне рішення він оголосив після анонсованих Путіним пропозицій змін до конституції.
 
Нововведення в РФ – лише ширма, яка дозволить Володимиру Путіну ще раз балотуватися на президентських виборах у 2024 році.
Про це у ефірі телеканалу «Прямий» заявив народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко.
 
– Ми не можемо залишати поза увагою те, що зараз відбувається Росії, бо вона – противник нашої держави, – зазначив Михайло Головко. – Насправді, ніяких перестановок там немає. Це все – ширма, а від зміни місць доданків, як кажуть математики, сума не змінюється. Не варто брати до уваги прізвище технічного прем’єра, який буде виконувати цю роль. Ми розуміємо, що певні трансформації Росію чекають, але це – черговий план, який вони не просто запроваджують у період підготовки до президентських виборів 2024 року. Можливо, такої посади взагалі не буде через чотири роки. Може, це буде голова секретаріату чи взагалі сам Путін виконуватиме ті самі функції. Попри це, для України нічого не зміниться, бо Путін нікуди не йде і політика Росії щодо українців не зміниться. Це – факт. Нам не треба тішити себе ілюзіями. Я переконаний, що це – трансформація, яку вони планують провести до 2024 року для того, аби  узаконити подальше перебування Путіна, бо він не може в черговий раз йти на посаду президента РФ.
 
Також свободівець наголосив на тому, що українці повинні докладати максимум зусиль для зміцнення держави.
 
– Таке враження, що в світі  діють правила джунглів, де виживає сильніший, або більше прав має той, у кого є рушниця. Тому ми повинні самостійно виходити із цієї ситуації і не думати, що там, на Заході, хтось спить і думає про Україну. Наша доля – у наших руках. Ми повинні докласти максимум зусиль для посилення усіх сфер. Не тільки економіки чи армії, але й інформаційної політики, дипломатії, юриспруденції. У нас – великі виклики. Треба думати, як захищати національні інтереси та не давати нав’язувати комусь правила гри. Своєю активністю сьогодні ми ще можемо стримувати владу. Бачимо, що президент Зеленський та монобільшість займають зовсім не проукраїнську позицію. Вони готові домовлятися, підігрувати Путіну, йти з ним на компроміс. Це може погано закінчитися для України. Ми маємо виходити на вулиці й тиснути на владу, аби вона не відступала від національних пріоритетів та наших орієнтирів– додав Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

22.04.2024 soroka
Не лише за бюджетні кошти: Надал особисто від себе передає допомогу на фронт
На днях мер Тернополя Сергій Надал передав бійцям 16-го окремого батальйону генератор та старлінк з…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.