Завдяки підприємству Петра Гадза вчителі та лікарі Бучаччини не залишаться без зарплат

Опубліковано в Політика Автор  soroka 03.01.2020
Наприкінці 2019 року Бучаччина, зокрема Золотопотіцька громада, зіткнулася з фінансовими труднощами. Через нестачу коштів вчителі та лікарі могли залишитися без заробітних плат на новорічно-різдвяні свята.
 
На допомогу бучаччанам, як завжди, прийшло бюджетоутворююче підприємство ТзОВ «Бучачагрохлібпром». Фірма відомого аграрія та мецената Петра Гадза авансом оплатила податки за січень 2020 року, а це дало змогу забезпечити заробітними платами працівників державних установ освіти та медицини.
 
Голова наглядової ради ТзОВ «Бучачагрохлібпром» Петро Гадз каже, підприємство вирішило допомогти жителям Бучаччини, аби у святковий час вони не залишилися без зарплат.
 
– Новий рік та Різдво – по-особливому затишні та сімейні свята, а тому хотілося, щоб відсутність коштів не зруйнувала святковий настрій лікарів та вчителів. Ці люди упродовж року важко працювали й мають право відпочити та дозволити накрити святковий стіл у своїх оселях. Для цього ми вирішили виплатити авансом податки за січень прийдешнього року. Таким чином, врятувавши святковий настрій бучаччан,– пояснює Петро Гадз.
 
У свою чергу жителі Бучацького району вимагають, аби керівні органи державного управління зрозуміли ціну своїх помилок та надалі правильно складали бюджет, враховуючи усі чинники.
 
– Громадський контроль через такого роду невиконання бюджету повинен бути максимальний, а премії та надбавки можуть отримувати ті керівники, які мають перевиконання, а не шукають у платників податків свого «порятунку», бо порятунок міг і не наступити. Про це потрібно пам’ятати і робити висновки...– йдеться у повідомлені жителів Бучацького району.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.