Михайло Головко: «Аграрний Комітет Ради ухвалив турборозпродаж української землі»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 02.01.2020
28 грудня на ранковому засіданні Комітет Верховної ради України з питань аграрної та земельної політики із шаленою швидкістю, лише за півгодини з 9:00 до 9:30, встиг відхилити більше 4000 поправок до законопроекту про розпродаж української землі, підтримав його «за основу і в цілому» і закрив засідання.

Все – роз‘їхалися на канікули відпочивати.

Таким чином було порушено попередні політичні домовленості та знехтувано меморандумом, під яким стоїть підпис голови Верховної Ради України.

Це засідання аграрного комітету показало, що:

- договори, підписані зі "Слугою Народу", не варті паперу, на якому вони написані;

- «слуги» виконують волю свої реальних роботодавців – олігархів та іноземних корпорацій.

Парламентські «землепродавці» так поспішали, що остаточного варіанту того, що вони ухвалили немає.

«Вочевидь, до голосування в січні на черговому пленарному тижні ми побачимо документ, який передбачає повний та ніким не контрольований розпродаж землі сільськогосподарського призначення.

Ухвалення цього законопроекту дозволить за копійки придбати більше 10 млн гектарів землі, що ще залишаються у розпорядженні Уряду», - зазначив народний депутат України 7-8 скликання від ВО «Свобода» Михайло Головко.

Щодо земельних паїв, то з ними ситуація є ще гіршою, оскільки в парламенті зареєстровано законопроект №2616, яким передбачено введення плати за відмову від права власності на земельну ділянку. Заяву про добровільну відмову від права на одержання земельної ділянки та отримання компенсації громадянином України подається до територіальної громади, в якій він має право на одержання відповідної земельної ділянки. А грошова компенсація визначається за «ринковою вартістю» відповідної земельної ділянки. Виплата цих грошей покладена на місцеві бюджети.

«Ухвалення цього законопроекту розв’язує руки рейдерам та пройдисвітам, які зможуть абсолютно спокійно, домовившись із місцевими чиновниками, примусити власника паю відмовитись від землі, написавши відповідну заяву до голови ОТГ, наприклад. А ось щось отримати за свій пай навряд чи вдасться, оскільки коштів на таку грошову компенсацію в місцевих бюджетах немає. Відповідно власники земельних паїв залишаться і без землі і без грошей. Та й ще й «добровільно». І спробуй потім довести в суді, що на тебе тиснули…», - переконаний свободівець Михайло Головко.

Ось такий «подарунок під ялинку» підготували українцям їхні «слуги».

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.