«Ви, діти Сороса і Пінчука, хочете продати Україну», – Головко емоційно звернувся до «слуги народу» Устенка

Опубліковано в Політика Автор  soroka 20.12.2019
Упродовж кількох днів під Верховною Радою України збираються мітингувальники, які висловлюють категорично незгоду щодо спроб запровадження ринку землі.

У вівторок протест переріс у сутички. Правоохоронці зносили намети та навіть застосовували сльозогінний газ.

Ці події обговорили у прямому ефірі на телеканалі «НАШ» за участю народного депутата України VII та VIII скликань Михайла Головка та нардепа від «Слуги народу» Олексія Устенка.

Через категорично різні погляди на ідею впровадження ринку землі між свободівецм та «слугою» виникла словесна перепалка. 

Устенко виправдовував новий законопроект з огляду на поняття «особистого сільського господарства».

– Це – ОСГ, яке сьогодні продається. В людей, котрі воювали та в людей, які просто отримали 2 гектари землі, в них є право розпоряджатися своїми земельними ділянками. Таке ж право мають мати ті власники паїв, які їх отримали за те, що роками наживали собі горба в колгоспі, – зазначив Олексій Устенко.

У свою чергу Михайло Головко наголосив, що запровадженням так званого «ринку землі» влада хоче позбавити Україну майбутнього.

– Ви, діти Сороса і Пінчука, хочете продати Україну міжнародному капіталу. Ви хочете позбавити нас майбутнього. І тому фермери та звичайні люди виходять на акції. Чому поліція в брутальний спосіб знесла всі намети, побила мітингувальників, у тому числі літніх людей? Більше ста осіб було покалічено. І тому учасники мітингу відповідно відреагували, – обурився Михайло Головко та додав: – Ви хочете позбавити майбутнього наших дітей. Що з обіцяного ви зробили? Корупцію побороли? Корупціонерів посадили? Знизили тарифи? Повернули робочі місця? Чи, може, заробітчан повернули? Для чого ви землю продаєте? Чому ви до неї вчепилися? Наші Герої за землю воюють, а ви нею торгувати зібралися.

Також Михайло Головко додав, що сутички під Радою нагадали йому 2013-14 роки.

– Мені здається, що ми знову повертаємося у 2013-14 роки. Влада, яка обіцяла одні цінності, йдучи на вибори, у тому числі Зеленський та його «слуги народу», тепер показують зовсім інше. Ми бачимо повернення до диктатури, до поліцейської держави. Суспільство справді негативно налаштоване до ринку землі. Соціологи показують, що майже 80 % людей – проти, а тому вимагають референдуму. 217 місцевих рад, обласних, міських, районних, ОТГ, вже звернулися до президента та ВРУ й заявили, що не підтримують впровадження ринку землі. Але ж ви не чуєте. Ви ж не хочете проводити референдум, – додав свободівець.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

MaPq8GwEnww.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.