«Говорити про винних без вироку суду – не справа президента», — Ігор Побер про підозрюваних у справі Шеремети

Опубліковано в Політика Автор  soroka 18.12.2019
Про недоцільність завчасного винесення будь-яких непрямих вироків щодо обвинувачених у вбивстві журналіста Павла Шеремета заявив народний депутат України VII та VIII скликань Ігор Побер.

Як зазначив нардеп у прямому ефірі на українському телеканалі «Прямий», справа вбивства журналіста Павла Шеремета потребує детальнішого опрацювання.

—  Помічаю багато недопрацювань та невідповідностей у справі вбивства журналіста. Погоджуся із колегами, що важко уявити, як у європейських країнах без вироку суду можуть на когось кидати остаточні звинувачення. Можливо, пам’ятаєте резонансну справу – спробу вбивства колишнього співробітника російської військової розвідки Сергія Скрипаля, громадянина Великої Британії. Через отруєння Скрипаля та пошуки винних тоді пересварилися дві великі держави. Власне і у цій складній справі смерті Шеремети підозрюваних можна буде назвати винними лише після вироку суду. Також мене бентежить те, що розглядом справи вбивства Шеремета займається «знаменитий» суддя Печерського суду Сергій Вовк, до якого неоднозначно ставляться у суспільстві. Також вважаю, що не справа президента – виходити на брифінг і говорити про затриманих. Так, керманич нашої держави нещодавно виступив зі словами: «Затримано виконавців убивства, залишилося тільки знайти замовника». Що важливо, президент висловився не «затриманих підозрюваних», а саме «затриманих виконавців». Виходить, Зеленський неофіційно виніс вирок затриманим?! А як буде надалі реагувати суддя Вовк, якщо з уст президента вже прозвучали звинувачення, — зазначив Ігор Побер.

За словами депутата, розкриття такого складного, особливо тяжкого злочину потребує досконалого вивчення, а не поспішних висновків.

— Як я читав із певних ресурсів, одна із підозрюваних – українська волонтерка на момент смерті Шеремети перебувала у зоні бойових дій. Щодо іншого підозрюваного, то повідомлялось, що зараз слідчі перевіряють інформацію про його перебування у нічному клубі в момент замаху. Ми живемо у правовій державі, тому, як громадяни, повинні прагнути, аби будь-які злочини були належно розкриті. На жаль, у справі по вбивству Шеремета є дуже багато запитань і все доволі заполітизовано. Тільки спершу в нашій країні чомусь виходять на брифінги. А при подальшому розслідуванні звинувачення можуть звестись нанівецьТож не потрібно поспішати з висновками— наголосив політик.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

22.04.2024 soroka
Не лише за бюджетні кошти: Надал особисто від себе передає допомогу на фронт
На днях мер Тернополя Сергій Надал передав бійцям 16-го окремого батальйону генератор та старлінк з…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.