Ігор Побер: «Якщо не буде якісно нового закону про ОРДЛО, будуть бити не тільки по лиці – винесуть із Банкової»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 17.12.2019
На тлі виконання Україною умов, погоджених у рамках зустрічі лідерів «нормандської четвірки» у Парижі, важливим та дискусійним залишається питання щодо особливого статусу окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

Як наголосив народний депутат України VII та VIII скликань Ігор Побер у прямому ефірі на українському телеканалі «НАШ», сьогодні перед українською владою постала потреба розробити текст нового закону щодо ОРДЛО. Бо ж термін дії документу про особливий статус окремих регіонів втратить чинність 31 грудня 2019 року.

—  На кону стоїть мир у нашій країні та існування держави. Саме тому керівництво країни із залученням експертів повинне розробити якісно новий закон про особливий статус окремих регіонів Донецької та Луганської областей. Якщо не буде це виконано – з керманичів спитають. І будуть бити не тільки по обличчю – винесуть із вулиці Банкової, — повідомив Ігор Побер, додавши. —  Ми вже зрозуміли, що без надання особливого статусу Донецькій та Луганській області ми не зробимо крок уперед. Тільки є одне «але», про що президент Зеленський заявив у Парижі під час зустрічі лідерів країн «норманського формату». Це так звані «червоні лінії», якими не поступиться український народ. Сподіваюся, цих принципів буде дотримано. Таким чином зможемо відстояти, аби Донецька та Луганська області з особливим статусом не мали впливу на зовнішній вектор нашої держави. Щоби вони не мали права вето на вступ до Євросоюзу, НАТО. Сподіваюся, що цю позицію президент України зможе відстояти до кінця.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.04.2024 Катерина Шаблій
Олександр Кацуба: Задача російських атак на енергетику — деморалізувати українців
Атаки Росії на українську енергетику в останні тижні мають на меті залякати й деморалізувати українців.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.