Ігор Побер: «"Слуги народу" чотири місяці слухають аграріїв, та не дослухаються до них»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 16.12.2019
Україна ще не готова до ухвалення проєкту Закону № 2194 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин».

Про це повідомив народний депутат України VII та VIII скликань Ігор Побер у прямому ефірі на українському телеканалі «Наш».

— Сподіваюся, в кожній битві, у тому числі й за землю, переможе український народ. Як попередньо заявляв керівник фракції "Слуга народу", вони вже чотири місяці чують аграріїв. Можливо, представники фракції і слухають землевласників, однак не дослухаються до їхніх вимог. На сьогодні число людей, які проти земельної реформи, становить більш ніж 70%. Особисто я – за ринок землі, однак не такими методами, які намагаються ввести в Україні у турбо-режимі. Як на мене, в державі ще не готові приймати цей законопроект. Так, з початку кожного року можна почути заклики Юлії Тимошенко, Олега Ляшка та інших політиків про продовження меморандуму щодо ринку землі. Тільки як це має відбутися, якщо навіть у цьому ж законопроєкті про запровадження ринку землі йдеться: «проєкт може бути запроваджено тільки тоді, коли буде створено закон про обіг земель сільського призначення». Відповідно, цей мораторій кожного року продовжується автоматично. Прикро, однак заяви керівників політичних сил – не що інше, як щорічний піар перед Новим роком. Навіть якщо би минулоріч у восьмій каденції депутати не проголосували за законопроєкт, його би продовжили автоматично, — заявив нардеп.

Ігор Побер зазначив, що сьогодні законопроєкт про ринок сільськогосподарської землі приймати зарано. За його словами, потрібно насамперед хоча би призначити відповідальних за реалізацію можливого закону людей та впорядкувати кадастрову систему України. Бо ж підприємець, за словами пана Ігоря, повинен орієнтуватися, чим саме володіє, що продає та в яких розрахунках.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.