Михайло Головко: «Ринок землі перетворить українців на жебраків та наймитів»

Опубліковано в Політика Автор  soroka 16.12.2019
Питання про відкриття ринку землі сільськогосподарського призначення – не просто дискусійне, воно може призвести до національного бунту, заворушень та дестабілізації в державі.
 
Про це заявив народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко у ток-шоу «Прямий ефір».
 
– Дуже банально слухати людей, які порівнюють землю з товаром, нерухомістю, адже земля навіть за визначенням економіста Адама Сміта не є товаром. Це – життєвий простір нації, стратегічний ресурс не лише нинішнього покоління, але й майбутнього. Від землі залежить стабільність держави, її безпека. Враховуючи те, що в світі зараз відбувається харчова криза, збільшення населення на планеті, то наш чорнозем, яким ми володіємо, є ласим шматком, на який задивляються багато іноземних корпорацій. Якщо українська земля попаде їм до рук, то українці перетворяться на націю жебраків, кріпаків, наймитів. Це демонструє історія. Ви подивіться на досвід країн, яких розбирали на частини – Болівія, Аргентина, Мадагаскар. Наслідки – невтішні. Народ – пограбований, без житла. Села просто вимирали, бо корпорації, які заходять, цікавляться лише прибутком. Їх не хвилює, що буде з народом, який на тій землі живе. Звісно, ми категорично проти цього дикого ринку, який хочуть впровадити. Держава має бути сильним регулятором у цьому питанні, – пояснив Михайло Головко.
 
Також Михайло Головко додав, що ВО «Свобода» завжди виступала за створення Державного земельного банку.
 
– І в попередньому скликанні, коли я був народним депутатом, і зараз наш представник в Раді Оксана Савчук теж виступає за створення Державного банку землі. Для цього «Свобода» зареєструвала відповідний законопроект. Він передбачає, якщо людина вже не терпить продати свій пай, вона може його продати за великою ціною державі. А держава може виставляти в довгострокову оренду на аукціонах. Таким чином вкладатиме свої ресурси не в купівлю, а в можливість створювати малий і середній бізнес – дрібних фермерів. Давати їм кредити безвідсоткові, техніку в лізинг. Таким шляхом йшли всі розвинені країни. На жаль, в нас все роблять на догоду міжнародному капіталу, олігархам. Ми розуміємо, що в Україну через ринок землі зайде і російський капітал, бо є безліч способів дати агресору таку можливість. Коли ми в стані війни, коли українці пограбовані, 70 % населення – за межею бідності, то хто ж буде нашу землю купувати? Бабця в бабці на селі?! Українці не мають чим за комунальні послуги заплатити. Для кого цей ринок відкривають? Тільки для олігархів. Суспільство сьогодні категорично проти продажу землі. Я закликаю «слуг народу» йти на референдум. Дайте людям сказати свою позицію, – наголосив Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

22.04.2024 soroka
Не лише за бюджетні кошти: Надал особисто від себе передає допомогу на фронт
На днях мер Тернополя Сергій Надал передав бійцям 16-го окремого батальйону генератор та старлінк з…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.