«Куди поділися решту грошей?»: депутат Тернопільської облради вимагав пояснень від скандального начальника УКБ Кузяка

Опубліковано в Політика Автор  soroka 15.12.2019
Під час четвертого пленарного засідання ХІІ сесії Тернопільської обласної ради депутати підтримали проект рішення щодо ремонту дороги до села Стінка Бучацького району.
 
У процесі обговорення виникло чимало дискусій. Депутат Тернопільської облради від УКРОПу Андрій Ратушняк, користуючись нагодою, вирішив поставити кілька питань скандальному начальнику управління капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації Віктору Кузяку, проти якого поліція навіть порушувала кримінальні провадження.
 
Андрій Ратушняк поцікавився, куди зникли кошти, які мали б залишитися після ремонту доріг на Борщівщині.
 
– Вікторе Степановичу, в мене запитання стосується ремонту доріг, яке замовляло Управління капітального будівництва в Борщівському районі. Було виділено одну суму на ремонт цих доріг та розроблено відповідні проекти. Потім в процесі роботи вартість робіт конкретних доріг здешевилася на 35-40 %. Куди поділися решту грошей, які залишилися після ремонту цих доріг? Чому Ви підписуєте платіжні доручення і проплачуєте гроші підрядникам за виконання робіт, які ще не завершені? Тобто згідно договорів, я читав типові примірники, оплата здійснюється після повного завершення робіт. А тут роботи ще не завершилися, а гроші вже оплачені. Прошу пояснити, чому виникає така ситуація, – звернувся Ратушняк.
 
У свою чергу Віктор Кузяк пояснив все «форс-мажорною ситуацією».
 
– Підрядна організація, яка виграла тендер на даний об’єкт, не могла виконати роботи згідно проектно-кошторисної документації. Походу були внесені зміни. Це стосується холодного ресайклінгу. Були внесені зміни. І були по даному об’єкту зроблена економія. Ті кошти, які зекономили на Борщівському районі, були використані на Борщів, на дорогу Монастирок. Решту перерозподілили на міст в Ланівцях, бо згідно документації не вистачило 6,6 млн на завершення моста. Там був проект на 16 млн, потім на 14 млн. Ми зробили корегування, знайшли нові технології і ціну змогли зробити на даний міст 8, 6 млн. А попередня вартість мосту була закладена 2 млн. Щодо другого питання, то вийшла форс-мажорна ситуація з підрядною організацією. Ми не розраховувалися за дорогу, а проплатили аванс. Ми залишаємо за собою право платити чи не платити аванс у межах 30 %, – пояснив Кузяк.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.