«Зеленський був готовий виконувати будь-які умови заради миру, але суспільство сказало: “ні!”», – свободівець Михайло Головко

Опубліковано в Політика Автор  soroka 15.12.2019
У понеділок, 9 грудня, в Парижі відбувся саміт лідерів «нормандської четвірки» – України, Росії, Франції та Німеччини, де вперше зустрілися Володимир Зеленський та Володимир Путін.
 
У прямому ефірі телеканалу «НАШ» народний депутат України VII та VIII скликань Михайло Головко пояснив, що на поведінку Володимира Зеленського у Парижі вплинули акції протесту українців.
 
– Зеленський був готовий виконувати будь-які умови заради миру. Але суспільство сказало: «Ні! Формула Штайнмайєра не пройде. Амністії терористам – не буде. Виборів на окупованих територіях під дулами автоматів – не буде». І він дав задню. Зеленський «поплив» ще після першої акції протесту в жовтні. Ті, хто бачили його тоді в офісі, казали, що виглядав геть не по-чоловічому. Він боїться народного гніву. У свій час Зеленський казав, коли вийде 100 тисяч людей, то він напише заяву та складе мандат глави держави– зазначив Михайло Головко.
 
Також Михайло Головко додав, що формула Штайнмайєра та Мінські угоди нічим не відрізняються один від одного.
 
– Щодо заяв Путіна та Зеленського, то кожен сказав те, що би хотіли почути його виборці вдома. Зеленський говорив про повернення контролю над територіями, а тоді – вибори. А Путін про дотримання Мінського формату. Заходимо у глухий кут. Кожен залишився при своїх інтересах. Особливий статус Донбасу, зміни до Конституції призведуть до напруги та масових акцій протесту. Я переконаний, що суспільство мовчати не буде. Сценарій, який прописали в Мінську, та формула Штайнмайєра – це одне і те ж. Просто є стратегія, а є тактичні цілі. Формула Штайнмайєра – це якраз тактичні цілі. Але мета в них одна – впихнути «русскій мір» в Україну, щоб в нас завжди були протиріччя. Щоб ми постійно питали: «А що нам дозволяє Донбас?». Чогось у Франківську чи Тернополі, де одні із найнижчих зарплат, люди не піднімаються проти України, – резюмував Михайло Головко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.